Aeroportul Mykonos

Aeroportul Mykonos

Informatii generale

Aeroportul Mykonos deserveste insula omonima care apartine grupului de Insule Ciclade din sud-estul Greciei, si gazduieste cateva curse internationale. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalelor si accesul spre aeroport. Un birou de informatii este situat in cladirea terminalului.

Accesul auto
Intre Aeroportul Mykonos si centrul orasului sunt de parcurs doar 4 km. Din orasul Mykonos, luati-o spre sud, pentru a ajunge la aeroport. De la aeroport spre centrul orasului parcurgeti acelasi drum, doar ca va inscrieti pe directia nord-vest.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Exista un autobuz local care efectueaza curse regulate intre aeroport si centrul orasului Mykonos (calatoria dureaza: 10 minute; un bilet costa €2).

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi este situata vizavi de cladirea terminalului, de unde pleaca taxiurile companiei Radio Taxi Mykonos (tel: +30 22890 23700). Calatoria pana in centrul orasului dureaza aproximativ 10 minute, iar tariful unei curse este in jur de €15, in functie de destinatie.

Calatoria cu feribotul
Intre Mykonos si Insulele Ciclade exista mai multe curse cu feribotul, care ajung si in destinatii mai indepartate, cum ar fi Pireus.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul Mykonos va pune la dispozitie o parcare cu acces pe termen lung si scurt.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Mykonos sunt Avance, Avis, Hertz si Sixt.