Aeroportul International Chennai

Aeroportul International Chennai

Informatii generale

Aeroportul International Chennai este situat in Tirisulam, la 19 km sud-vest de centrul orasului Chennai si deserveste orasul omonim, cunoscut si sub numele Madras, din regiunea sudica a Indiei, fiind unul dintre cele mai aglomerate din tara. Ghidul nostru va furnizeaza detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si informatii despre facilitatile terminalelor. Birourile de informatii sunt disponibile in ambele terminale. De asemenea, exista si serviciile de informare turistica.

Trasferul intre terminale
Transferul intre cele doua terminale, aflate la o distanta apreciabila, se face fie cu ajutorul vehiculelor electrice, fie cu autocarul sau parcurgand pe jos aceasta distanta. In prezent, se lucreaza la un sistem mecanizat care sa transporte pasagerii intre terminale.

Accesul auto
Este destul de simplu de ajuns la aeroport din centrul orasului Chennai. Intrati pe Sos. GST (Mt Road/Anna Salai) care merge spre directia sud-vest, la iesirea din oras, sau pe directia nord-est, daca veniti dinspre aeroport, si urmati semnele care va indica accesul spre terminale.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile Southern Railway (www.indianrail.gov.in) pleaca din gara situata in afara aeroportului, la Tirisulam. Trenurile pleaca de aici cu destinatia Gara Egmore din Chennai, la fiecare 20 si 40 minute, de dimineata pana noaptea tarziu. Calatoria dureaza in jur de 30 minute, iar tariful pentru un bilet difera in functie de tren si de clasa la care alegeti sa calatoriti.

Calatoria cu autobuzul
Chiar la intrarea in aeroport este amenajata o statie de autobuz unde, pentru a ajunge, aveti de parcurs o distanta destul de lunga. Autobuzul 18A are plecari frecvente din aceasta statie, cu destinatia centrul orasului Chennai. Calatoria dureaza in jur de 45 de minute.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea terminalelor. Taxiurile la care plata se face cu cartela pre-paid sunt cele mai uzuale, fiind destinate turistilor care calatoresc spre Chennai (calatoria dureaza in jur de 40 de minute). Cartelele pot fi achizitionate de la ghiseul situat in zona Sosiri a terminalelor. Un alt mijloc de transport este risca cu motor.

Servicii

Parcarea auto
Parcarea auto este situata in vecinatatea terminalelor.

Inchirieri auto
In aeroport, in zona Sosiri, se gasesc ghisee ce apartin unor companii locale care ofera servicii de inchirieri auto. De regula, in India autoturismele se inchiriaza cu sofer.