Aeroportul International Mumbai Chhatrapati Shivaji

  • Cod IATA: BOM
  • Deserveste: Mumbai, India
  • Adresa: Vile Parle East, Vile Parle, Mumbai, Maharashtra 400099
  • Telefon: 022 6685 1010
  • Website: http://www.csia.in/
Aeroportul International Mumbai Chhatrapati Shivaji

Informatii generale

Aeroportul International Mumbai Chhatrapati Shivaji este principalul aeroport care deserveste supraaglomeratul oras Mumbai, din vestul Indiei, fiind unul dintre cele mai tranzitate aeroporturi din intreaga regiune. Ghidul nostru include detalii despre facilitatile terminalelor si informatii despre rutele de acces spre aeroport. Birourile de informatii turistice se gasesc in zonele Sosiri si Plecari de la ambele terminale si au program de functionare nonstop.

Transferul intre terminale
Terminalele aeroportului se gasesc la o distanta de 4 km unul de celalalt. Autocarele, prevazute cu aer conditionat, asigura in mod gratuit transportul pasagerilor intre terminale, la intervale de 20 de minute, pe timpul zilei.

Accesul auto
Aeroportul este bine semnalizat din Mumbai si poate fi accesat de le Autostrada 8, care trece pe langa Terminalul 1, la Santa Cruz. Pentru a ajunge la Terminalul 2, indreptati-va spre nord, pe autostrada, inainte de a vira spre est, pe Sahar Road.

Transport

Calatoria cu trenul
Un ghiseu unde puteti face rezervarea pentru calatoria cu trenul este amenajat la Terminal 2. Trenurile circula pana in apropiere de Aeroportul Mumbai, statia terminus CST (in trecut, cunoscuta sub numele de statia Victoria) si Churchgate, de unde se pot face conexiuni cu destinatia Mumbai sau alte orase din India. Autobuzele 321 si 308 fac legatura intre aeroport si statiile de metrou.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele BEST (www.bestundertaking.com) circula cu destinatia Mumbai. Autobuzele 312 si 321 au trasee pana in apropiere de Gara Vile Parle East, cu plecare de la Terminalele 1 si 2. Autobuzul 35 face legatura intre aeroport si statia Dadar, de unde mai multe autobuze, printre care cele ale liniei 61 si 70, au diverse destinatii din centrul orasului. Tarifele pentru autobuzele locale sunt foarte reduse, dar si nivelul de confort este foarte scazut.

Calatoria cu autocarul
Locurile in autocarele Intercity pot fi rezervate la ghiseul situat in holul Sosiri, Terminalul 2.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile rezervate in avans, cele prevazute cu aparate de taxat si risca cu motor, sunt disponibile pe aeroport. Taxiurile reprezinta varianta de transport cea mai potrivita pentru turistii sositi pe aeroportul Mumbai, care nu au deja asigurat transportul de la hotel. Tarifele unei calatorii pana la Mumbai sunt in jur de INR450. Autovehiculele sunt prevazute cu aer conditionat, iar calatoria dureaza aproape o ora, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcare auto
Parcarea auto este disponibila la ambele terminale. Aeroportul va ofera peste 2000 locuri de parcare, cu optiunile standard si premium.

Inchirieri auto
Birourile companiilor care ofera servicii de inchirieri auto sunt localizate in holul Sosiri, de la ambele terminale. Se recomanda turistilor sa inchirieze autoturisme cu sofer, mai ales ca preturile sunt accesibile. Mai multe detalii gasiti pe siteul aeroportului.