Aeroportul International Indira Gandhi International - New Delhi

  • Cod IATA: DEL
  • Deserveste: New Delhi, India
  • Adresa: Indira Gandhi International Airport, New Delhi, Delhi 110037
  • Telefon: 0124 337 6000
  • Website: http://www.newdelhiairport.in/
Aeroportul International Indira Gandhi International - New Delhi

Informatii generale

Aeroportul International Indira Gandhi este situat la 23 km sud-vest de centrul capitalei indiene, New Delhi. Aeroportul poarta numele primul ministru Indira Gandhi si este unul dintre punctele de legatura importante pentru companiile aeriene care opereaza in aceasta regiune. Prezentul ghid va ofera informatii despre facilitatile terminalelor si optiunile de transport spre aeroport.

Ghiseele de informatii sunt disponibile in toate terminalele. Pentru probleme deosebite, contactati Birourile Managerului Aeroportului, care va ofera asistenta nonstop. Limba engleza este folosita la scara larga in India.

Transferul intre terminale
Un microbuz efectueaza curse gratuite intre terminalele pentru zboruri interne si internationale, la intervale de 20 de minute.

Accesul auto
Aeroportul Indira Gandhi este situat pe autostrada nationala 8, care face legatura intre Delhi si Mumbai. Intrati pe autostrada, pe directia sud, venind din centrul orasului si urmariti semnele care va indica accesul spre aeroport.

Transport

Calatoria cu metroul
Recent extinsa linie de metro Orange line din Delhi (www.delhimetrorail.com) face legatura cu Terminalul 3. Calatoria pana in centrul orasului New Delhi dureaza 18 minute, iar tariful pentru o calatorie nu depaseste Rs200. Automatele de bilete va stau la dispozitie. Sunt disponibile si cardurile turistice care va permit accesul nelimitat la calatoriile cu metroul; cardul pentru o zi costa Rs.150, iar cel pentru 3 zile - Rs.300.

Calatoria cu autubuzul
Autobuzele express ale liniei 4, care circula sub sigla DTC (www.dtc.nic.in), pleaca de la coridorul Sosiri al terminalelor si ajunge pana in zona centrala a capitalei Delhi. Autobuzele au program non stop. Calatoria dureaza 50 de minute; un bilet costa Rs50. Este bine de stiut ca autobuzele sunt de cele mai multe ori foarte aglomerate, iar calatoria este si mai dificila daca transportati bagaje.

Calatoria cu autocarul
Autocarele prevazute cu aer conditionat va stau la dispozitie. Rezervarea locurilor si informatii despre rute si tarife obtineti de la ghiseul situat in zona Sosiri, Terminalul 3.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea coridorului Sosiri. Soferii accepta plata cash sau cu cardul. Evitati sa calatoriti cu taxiurile neoficiale care stationeaza in zona aeroportului. Printre companiile recomandate se numara Meru Cabs (www.merucabs.com), Mega Cabs (www.megacabs.com) si Easy Cabs (www.easycabs.com) sau puteti folosi risca cu motor. Tarifele pentru o cursa pana in centrul capitalei Delhi difera de la un sofer la altul, dar se situeaza, in general, in jurul a Rs.600.

Servicii

Parcarea auto
Parcarea auto cu acces pe termen lung si scurt sunt disponibile la fiecare terminal. Parcarea multietajata de la Terminalul 3, dispune de peste 4000 de locuri, inclusiv pentru motociclete. Parcarea Terminalului 1 se afla la 100 m distanta de complexul terminal.

Inchirieri auto
Aeroportul nu gazduieste companii de inchirieri auto, avand in vedere ca acesta nu este un serviciu prea raspandit in India, mai ales ca strainii nu sunt familiarizati cu conditiile de trafic si starea drumurilor locale. Cu toate acestea, firma Carzonrent va ofera autoturisme cu sofer, in timp ce ofertele pentru inchirieri auto farar sofer sunt destul de limitate. Pentru detalii, solicitati informatii la birourile de la Sosiri ale terminalelor.