Aeroportul International Jakarta Soekarno-Hatta

Aeroportul International Jakarta Soekarno-Hatta

Informatii generale

Aeroportul International Soekarno-Hatta este situat la 20 km nord-vest de Jakarta. Localizat in Insula Java, Aeroportul Jakarta Soekarno-Hatta este cel mai aglomerat din Indonezia si unul dintre cele mai importante puncte de legatura din sud-estul Asiei, pentru marile companii aeriene. Ghidul nostru include detalii utile privind accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor. Birourile de informatii sunt disponibile in toate terminalele.

Transferul intre terminale
Un microbuz asigura transportul gratuit al pasagerilor intre terminale.

Accesul auto
Aeroportul Soekarno-Hatta este situat in Cengkareng, langa Tangerang, la 30 de minute de mers cu masina din centrul capitalei Jakarta (in timpul orelor de varf, acest interval se poate prelungi), si este accesibil de pe drumul cu taxa Soediyatmo (pe la iesirea Bandara).

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele DAMRI pleaca din fata terminalelor si au destinatii in mai mult puncte din Jakarta, inclusiv Rawamangun, Blok M/Kebayoran, Gambir, Bekasi, Depok si Bogor (calatoria dureaza intre 60-80 minute; pretul unui bilet porneste de la IDR25,000).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile pot fi rezervate la ghiseele de la Sosiri, aflate la fiecare terminal (calatoria pana in centrul orasului dureaza intre 30 si 45 de minute). Pentru o calatorie, tariful ajunge pana la IDR200,000. Se recomanda pasagerilor sa stabileasca pretul cursei cu soferul, inainte de a pleca in cursa.

Servicii

Parcare auto
Parcarile auto sunt amenajate in vecinatatea celor trei terminale. Parcarea cu acces pe termen lung este disponibila la Terminalele 2 si 3.

Inchirieri auto
Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul International Soekarno-Hatt Jakarta se numara: Garuda Biru, Golden Bird si Trac. Birourile operatorilor se gasesc la Sosiri.