Aeroportul International Honolulu

  • Cod IATA: HNL
  • Deserveste: Honolulu, Insulele Hawaii
  • Adresa: 300 Rodgers Blvd, Honolulu, HI 96819
  • Telefon: (808) 836-6411
  • Website: http://hawaii.gov/hnl
Aeroportul International Honolulu

Informatii generale

Aeroportul International Honolulu este principalul aeroport din Hawai si cea mai importanta cale de acces aerian in capitala Honolulu, aflata pe Insula Oahu. Ghidul de fata include detalii despre accesul spre aeroport si infomatii despre facilitatile terminalelor.

Doua cabine de informatii, cu program de la 04.30 la 23.45, se gasesc in incinta aeroportului. Pasagerii pot obtine informatii si de la Programul de informare al vizitatorilor (State Visitor Information Program) care raspunde la tel: +1 808 836 6413.

Transferul intre terminale
Microbuzele asigura in mod gratuit trasportul pasagerilor intre terminale.

Accesul auto
Din Waikiki, mergeti pana la capatul bdului. Kalakaua si virati stanga, inainte de gradina Zoologica Honolulu Zoo, pe Kapahulu Avenue. Parcurgeti tot bulevardul, apoi intrati pe autostrada H-1, spre vest, si urmariti semnele care va indica accesul in Aeroportul Honolulu.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Cateva autobuze locale au ca destinatie Aeroportul Honolulu. Sistemul de transport public din Honolulu este denumit 'TheBus' (www.thebus.org). Linia autobuzului 19 circula spre est, in timp ce autobuzul 20 merge pe diverse rute, pana in centrul Waikiki. Autobuzul 19 ajunge pana la Baza Aeriana Hickham, in timp ce autobuzul 20 face legatura cu Pearlridge Shopping Centre, din centrul capitalei. O calatorie cu autobuzul costa US$2.50.

Calatoria cu mocrobuzul
Microbuzele SpeediShuttle au curse nonstop, cu plecare de la aeroport si opriri la numeroase hoteluri din Waikiki. O calatorie pana la Waikiki sau Portul Honolulu Harbour va costa US$15.48.

Calatoria cu taxiul
Compania AMPCO Express (tel: +1 808 861 8294) este firma de taxi recomandata de aeroport. Taxiurile lor stationeaza in zona Recuperare bagaje. Tariful unei calatorii cu taxiul de la aeroport pana la Waikiki ajunge pana la US$40-45; mai retineti ca se percep 50 centi pentru fiecare bagaj.

Servicii

Parcare auto
Parcarea auto este disponibila in parcarea multietajata, de unde exista acces direct in cladirea Terminalului principal. O parcare neacoperita este amenajata in vecinatatea holurilor de acces. Primele 15 minute in parcare sunt gratuite. O parcare economica este situata ceva mai departe de terminale, de unde transportul pasagerilor se face cu microbuzul.

Inchirieri auto
Companiile de inchirieri auto prezente pe Aeroportul Honolulu sunt: Advantage, Avis, Budget, Enterprise, Hertz si National. Birourile operatorilor sunt amenajate in zona Recuperare Bagaje, din Teminalul principal. Companiile A-1 Rent a Car, Alamo, Dollar, JN Car Rentals si Thrifty au birourile situate in afara aeroportului; conexiunea cu acestea se face cu ajutorul microbuzelor puse la dispozitie de aeroport.