Aeroportul Queen Alia Amman

Aeroportul Queen Alia Amman

Informatii generale

Aeroportul Queen Alia se afla la 32 km sud de Amman, este cel mai mare aeroport din Iordania si deserveste capitala Amman. Aceia dintre voi care calatoresc cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru detalii despre accesul spre aeroport cu ajutorul mijlocelor de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor. Birourile de informatii sunt disponibile in complexul terminal.

Accesul auto
Din centrul capitalei Amman, intrati pe Route 15 (denumita de localnici Soseaua Aeroportului) pe directia sud; iesirea destinata aeroportului se gaseste inainte de intrarea in orasul Al Jizah.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele Sariyah efectueaza curse intre aeroport si centrul capitalei, cu plecari la intervale de 30 de minute, intre 06.30 -17.00. Dupa aceasta ora, autobuzul pleaca la intervale de o ora, pana la miezul noptii. Calatoria pana in Amman dureaza aproximativ 45 de minute; pentru un bilet, tariful porneste de la JOD3.250, la care se adauga costurile pentru bagaje.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea coridorului Sosiri. Calatoria pana in centrul capitalei dureaza aproximativ 30 de minute; tariful pentru o calatorie este in jur de JOD15.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de doua parcari principale, care pot gazdui aproape 1800 de autoturisme, cu acces pe termen limitat si lung. Parcarea cu acces pe termen scurt este situata in fata terminalului, in timp ce parcarea pe termen lung se afla ceva mai departe, de unde transferul spre terminale se face cu ajutorul microbuzelor.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Payless si Thrifty, alaturi de alti cativa reprezentanti locali au birouri de inchirieri auto pe Aeroportul Queen Alia. Operatorii au birourile in holul Sosiri.