Aeroportul International Imam Khomeini – Teheran

  • Cod IATA: IKA
  • Deserveste: Teheran, Iran
  • Adresa: Tehran Province, Robat Karim, Tehran - Saveh Rd
  • Telefon: 021 5567 8411
  • Website: http://ikia.airport.ir/
Aeroportul International Imam Khomeini – Teheran

Informatii generale

Aeroportul International Imam Khomeini este situat la 30 km sud-vest de centrul orasului Teheran si este cel mai mare aeroport din Iran. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor. Birourile de informatii pentru pasageri sunt disponibile in incinta terminalelor. Operatorii va pot furniza informatii in limba engleza.

Accesul auto
Din centrul capitalei Teheran, incadrati-va pe autostrada Teheran-Qom (Route 7), care este direct legata de aeroport printr-o artera special destinata.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele locale fac legatura intre centrul orasului si terminal. Pentru turisti, insa, se recomanda calatoria cu taxiul.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele fac legatura intre aeroport si cea mai apropiata statie de metrou, dar si cu Aeroportul International Mehrabad, destinat zborurilor interne, care se gaseste la granita capitalei.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile care percep tarif fix sunt disponibile in vecinatatea terminalului. Calatoria pana in centrul Teheranului dureaza aproximativ 90 de minute, in functie de conditiile de trafic; pentru o cursa achitati Rs.400,000. Taxiurile pot fi rezervate in avans la Airport Seiro Safar (en.seirosafar.ir).

Servicii

Parcarea auto
Parcarea pe termen scurt este amenajata in vecinatatea terminalului, in timp ce de la parcarea cu acces pe termen lung (P2 si P3) un microbuz asigura transportul gratuit al pasagerilor pana la terminal.

Inchirieri auto
Pe aeroport nu sunt companii care sa ofere servicii de inchirieri auto. Cu toatea acestea, firma Europcar va poate pune la dispozitie un autoturism, daca faceti rezervarea in avans.