Aeroportul George Best Belfast

Aeroportul George Best Belfast

Informatii generale

Aeroportul George Best se gaseste la 3 km est de Belfast si este cel mai mic dintre cele doua aeroporturi care deservesc capitala Irlandei de Nord. Ghidul nostru include detalii despre facilitatile terminalelor si informatii despre rutele de transport spre aeroport. Biroul de informatii al aeroportului si ghiseele de informare turistica sunt localizate in coridorul principal al terminalului, in zona Sosiri.

Accesul auto
Aflat la 5 km distanta de centrul capitalei, la aeroport se ajunge pe artera din stanga a Sydenham Bypass (A2). Din centrul orasului, mergeti spre est, de-a lungul Sydenham Bypass (A2) si urmariti semnele care va indica accesul spre aeroport. Autostrada este prevazuta cu o banda special destinata accesului in aeroport. Din Belfast pana la aeroport aveti de parcurs un drum de aproximativ 10 minute.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile circula spre statiile Belfast Central si Victoria Street (www.translink.co.uk/NI-Railways), cu plecare din statia Sydenham, aflata langa aeroport, unde puteti ajunge cu ajutorul microbuzelor, in doar 6 minute.

Calatoria cu microbuzul
Autobuzul Express 600 (www.translink.co.uk) pleaca din fata terminalului cu destinatia Belfast Europa Bus Centre (calatoria dureaza 13 minute; un bilet costa £2.40). Autobuzul 3A pleaca din statia Sydenham, cu destinatia Primaria din Belfast (calatoria dureaza 15 minute; un bilet costa £1.90). Airporter (www.airporter.co.uk) dispune de 9 autocare care efectueaza spre Derry / Londonderry (calatoria dureaza 2 ore; un bilet costa £20).

Calatoria cu taxiul
Compania partenera a aeroportului este Valuecab (www.valuecabs.co.uk); taxiurile lor stationeaza in fata cladirii terminalului (pentru o calatorie pana in centrul orasului achitati in jur de £10).

Servicii

Parcare auto
Parcarea cu acces pe termen limitat este localizata langa terminal, in timp ce parcarea pe termen lung este situata ceva mai departe, de unde pasagerii sunt transportati cu microbuzul, la intervale de 15 minute. Aeroportul ofera si locuri pentru parcare rapida si o parcare executiva – ambele situate langa terminal.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Europcar, Hertz si National au operatori pe aeroportul George Best; birourile lor sunt amenajate in zona Sosiri. Parcarea pentru preluare/returnare autoturisme inchiriate se afla in vecinatatea terminalului.