Aeroportul International - Belfast

Aeroportul International - Belfast

Informatii generale

Aeroportul se afla la 30 km nord-vest de centrul orasului Belfast si este unul dintre cele doua aeroporturi care deservesc capitala Irlandei de Nord. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile aeroportului si informatii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si cu autoturismul.

Biroul de informatii al aeroportului este situat in holul Sosiri si va poate furniza informatii despre zboruri, transportul public si orice alte detalii care v-ar putea fi de folos. Un birou de turism este disponibil tot la Sosiri.

Accesul auto
Din Belfast, mergeti spre nord, pe M2 si virati la intersectia 5. La 11 km de aici este localizat Aeroportul International Belfast, pe A57. Daca veniti din sud sau din vest, mergeti pana la intersectia Moira (intersectia 9) pe autostrada M1, apoi continuati pe A26.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile care circula spre /de la Belfast, Lisburn si Londonderry opresc la gara Antrim, situata la 10 km de aeroport. Autobuzul 109A si taxiurile asigura conexiunea intre gara si aeroport.

Calatoria cu autobuzul
Airport Express 300 (www.translink.co.uk) efectueaza curse la fiecare 10 minute intre aeroport si centrul orasului Belfast (calatoria dureaza 30 de minute; un bilet costa £7.50). Autobuzele pleaca din fata cladirii terminalului si ajung pana la Belfast Europa Buscentre, cu statie la Templepatrick, la cererea pasagerilor. Autobuzul 109A circula de la Antrim spre Lisburn.

Calatoria cu autocarul
Autocarele care circula sub sigla Airporter (www.airporter.co.uk) fac legatura cu Derry /Londonderry (calatoria dureaza 90 de minute; un bilet costa £18.50).

Calatoria cu taxiul
In aeroport, statia de taxi este situata in vecinatatea cladirii terminalului. Tariful pentru o calatorie pana in centrul orasului porneste de la £30; drumul dureaza aproximativ 25 de minute, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcarea auto
Mai bine de 8000 de locuri se gasesc in cele trei parcari ale aeroportului si ofera acces pe timp limitat si lung. Parcarea cu acces pe termen scurt este situata la mica distanta de cladirea terminalului, in timp ce parcarea pe termen lung este situata ceva mai departe. De aici, transportul pasagerilor se face cu microbuzul. Este disponibil un serviciu de rezervare in avans a locurilor pentru biciclete.

Inchirieri auto
Companiile Budget, Enterprise, Europcar, Hertz si National ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Belfast. Birourile operatorilor se gasesc in holul Sosiri.