Aeroportul Cork

  • Cod IATA: ORK
  • Deserveste: Cork, Irlanda
  • Adresa: Kinsale Road, Ballyduhig North, Cork
  • Telefon: (021) 431 3131
  • Website: http://www.corkairport.com/
Aeroportul Cork

Informatii generale

Aeroportul Cork se afla la 8 km sud de centrul orasului omonim din sud-vestul Irlandei si este unul dintre cele mai aglomerate din tara, fiind depasit doar de Aeroportul Dublin, sub aspectul numarului de pasageri care il tranziteaza. Prezentul ghid va ofera informatii despre facilitatile terminalelor si optiunile de transport spre aeroport. Biroul de informatii se afla la nivelul inferior al terminalului, in holul Sosiri.

Accesul auto
Din centrul orasului Cork, indreptati-va spre sud, pe N27. Daca veniti din sud (Kinsale), atunci mergeti pe R600, spre nord. Ambele rute duc la aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile cu destinatia Dublin sau alte orase din Irlanda pornesc din Gara Cork's Kent, aflata la 8 km de aeroport. Autobuzele locale asigura legatura intre aeroport si gara.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele Éireann respectiv, linia 226 care circula de la aeroport pana la statia de autobuz Parnell Place si gara, pleaca la intervale de 30-40 de minute in timpul saptamanii (cursele sunt mai putin frecvente la primele ore ale diminetii, noaptea tarziu si in weekend). Calatoria dureaza in jur de 30 de minute, iar pentru un bilet achitati un tarif de €5. Autobuzul 249, care circula intre Cork si Kinsale are, de asemenea, statie la Aeroportul Cork. Autobuzele Éireann efectueaza curse si pe distante lungi din Irlanda, in timp ce autobuzele Citylink au curse regulate spre Limerick, Galway, Clifden si Dublin.

Calatoria cu taxiul
Cork Airport Taxi (www.corkairporttaxi.com) este parternerul oficial al aeroportului. Taxiurile stationeaza in vecinatatea terminalului. Calatoria dureaza aproximativ 15 minute pana in centrul orasului Cork; tariful unei calatorii porneste de la €15.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul Cork dispune de peste 4600 locuri de parcare, cu acces pe termen scurt si lung. Parcarea multietajata, cu stationare pe termen scurt, este legata de cladirea terminalului printr-un pasaj acoperit. Parcarea pe termen scurt este situata ceva mai departe de terminal. Soferii care insotesc pasagerii pot stationa pentru o scurta perioada de timp in fata terminalului, in timp ce soferii care asteapta sosirea pasagerilor trebuie sa parcheze in parcarea multietajata, cu acces pe termen limitat.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Dooley, Europcar si Hertz au birourile situate in holul Sosiri. Compania Enterprise ofera masini spre inchiriere doar cu rezervare prealabila.