Aeroportul Dublin

Aeroportul Dublin

Informatii generale

Situat la 10 km nord de centrul orasului Dublin, acesta este cel mai tranzitat aeroport din Irlanda. Ghidul nostru va poate furniza informatii utile despre accesul cu mijloacele de transport in comun spre aeroport, dar si detalii despre facilitatile terminalelor.

Biroul de Informatii al Aeroportului si Centrul de Informare Turistica si Rezervari - Dublin sunt localizate in holul Sosiri, Terminalul 1.

Transferul intre terminale
Terminalele sunt unite printr-un pasaj acoperit.

Accesul auto
Din centrul capitalei Dublin, urmati drumul cu taxa M50, spre nord, si iesiti pe la M1. Accesul spre Aeroportul Dublin se face de la intersectia 2.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele locale, care circula sub sigla Dublin Bus (www.dublinbus.ie), efectueaza curse cu plecare de la Sosiri, statia fiind amenajata in vecinatatea terminalelor. Autobuzul express Airlink 747, face legatura cu gara din Dublin (calatoria dureaza 30 minute; tariful unei calatorii este de €6). Autobuzele 16, 41, 102 circula pe diverse rute, cu plecare de la aeroport.

Calatoria cu autocarul
Mai multi operatori asigura transportul pasagerilor de la Aeroportul Dublin cu autocarul, spre diverse destinatii din Irlanda. Statia pentru autocare este situata ceva mai departe de parcarea principala. Printre operatori, se numara 24-hour Aircoach service (www.aircoach.ie), care circula spre sudul orasului Dublin (cu opriri la marile hoteluri).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in afara terminalelor. In functie de conditiile de trafic, calatoria pana in centrul capitalei dureaza intre 25 si 45 minute, iar tarifele pornesc de la €25.

Servicii

Parcarea auto
Aeroportul Dublin dispune de 18.000 locuri de parcare, cu accces pe termen limitat si lung. Parcarea pe termen scurt este amenajata vizavi de cladirea terminalului, in parcarea multietajata, in timp ce parcarea pe termen lung este situata pe latura estica a perimetrului aeroportului si este accesibila de pe autostrada. Transportul pasagerilor de la aceasta parcare se face cu microbuzul. Cei interesati, pot apela serviciul valet parking. Pentru mai multe detalii privind tarifele, consultati siteul aeroportului.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Dublin sunt Avis, Budget, Dooley si Hertz. Operatorii au birourile situate in zona Sosiri, Terminalul 1, si in parcarea multietajata, Terminalul 2. Companiile unde puteti face rezervarea in avans si care au birourile in zona Sosiri, Terminal 1, sunt Enterprise, Sixt si Thrifty.