Aeroportul International Ben Gurion – Tel Aviv

Aeroportul International Ben Gurion – Tel Aviv

Informatii generale

Aeroportul Ben Gurion se afla la 20 km sud-est de Tel Aviv si la 50 km vest de Ierusalim. Aeroportul deserveste astfel cele doua orase, fiind, de altfel, cel mai mare din Israel. Desi sunt denumite Terminal 1 si 3, aeroportul dispunde doar de 2 terminale – Terminalul 1, care gazduieste zboruri interne si Terminalul 3, destinat zborurilor internationale. Ghidul nostru va ofera informatii despre facilitatile terminalelor si optiunile de transport spre aeroport.

Ghiseele de informatii se gasesc in zonele publice si in holul Plecari, Terminal 3. Biroul de turism (The Israeli Government Tourist Office) este disponibil non stop in holul de la intrarea in Terminalul 3.

Transferul intre terminale
Un microbuz asigura transferul gratuit al pasagerilor intre terminale si accesul la parcarea pe termen lung.

Accesul auto
Aeroportul Ben Gurion este situat pe autostrada 1, care face legatura intre Tel Aviv si Ierusalim. Din centrul orasului Tel Aviv, indreptati-va spre sud, pe Route 1, si virati la intersectia Shapirim.

Transport

Calatoria cu trenul
Un tren face legatura intre aeroport, Terminalul 3 si centrul orasului, in intervalul 01.00 – 23.00 (calatoria dureaza15 minute; un bilet costa ₪15).

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele circula sub sigla Egged Co-operative. Autobuzul liniei 5 are statie la intersectia Al Junction de pe autostrada 40. De aici, autobuzele pleaca cu destinatia Ierusalim (autobuzele 423, 930, 943, 947 si 950) si Haifa (autobuzul 947), printre alte destinatii. Statia de autobuze se gaseste in vecinatatea Terminalului 1, vizavi de Poarta 7; la Terminalul 3, autobuzele si taxiurile stationeaza la Portile 21 si 23 de la nivelul 2.

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi este situata la nivelul G, Terminal 3. Hadar Lod Taxis efectueaza curse spre orice destinatie; Nesher Tours pune la dispozitia pasagerilor taxiuri in sistem co-plata si acopera rute intre aeroport si Ierusalim, in timp ce firma Amal ofera taxiuri co-plata, cu destinatia Haifa. O calatorie cu taxiul pana in centrul orasului Tel Aviv costa aproximativ 150 shekeli.

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen scurt este situata la intrarea in Terminalele 1 si 3. Parcarea pe termen lung se afla ceva mai departe de cladirea terminalelor, dar este foarte bine semnalizata si de unde transferul pasagerilor se face cu un microbuz pana la Terminalul 3. O alta parcare cu acces pe termen lung a fost recent redeschisa si se afla in apropiere de Terminalul 3; aceasta dispune de 750 de locuri, dintre care 500 sunt acoperite.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Dollar Thrifty, Eldan, Hertz si Sixt ofera servicii de inchirieri auto pe aeroportul Ben Gurion. Birourile operatorilor se gasesc in holul Sosiri, Terminal 3 si sunt deschise nonstop.