Aeroportul Karol Wojtyla - Bari

Aeroportul Karol Wojtyla - Bari

Informatii generale

Aeroportul Karol Wojtyla se afla la aproximativ 10 km nord-vest de centrul orasului Bari, deservind, astfel, capitala regiunii Puglia din Italia. Ghidul de fata va ofera detalii despre facilitatile terminalelor si informatii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul. Un birou de informatii este situat la intrarea in terminal, in timp ce biroul de informatii turistice este situat la Sosiri.

Accesul auto
Aeroportul se gaseste la 15 minute de mers cu masina, de Bari. Din centrul orasului, intrati pe Viale Europa (SP73), spre vest. Drumul acesta va duce direct la aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile asigura legatura directa intre aeroport si gara din Bari. Un bilet, pentru un adult, costa €5 si poate fi rezervat online. Calatoria dureaza aproximativ 15 minute. Sunt, de asemenea, trenuri care pleaca din Bari, cu diverse destinatii din regiune si din tara.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele liniei 16 circula intre aeroport si Piazza Moro, din centrul orasului. Autobuzele pleaca de la aeroport la intervale de 40-50 de minute si circula intre orele 04.45 si 23.00 (cu frecventa redusa in timpul sarbatorilor). De asemenea, autobuzele TEMPESTA express fac legatura intre aeroport si Gara din Bari; calatoria dureaza aproximativ 30 de minute, iar pentru o calatorie achitati €4.15. Sunt si autobuze care pleaca de la aeroport cu destinatia Taranto, Foggia si Brindisi.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile (ww.taxibari.it) stationeaza in vecinatatea terminalului. Calatoria pana in centrul orasului dureaza intre 15 si 30 de minute; costul unei curse incepe de la €25.

Servicii

Parcare auto
Parcarea cu acces pe termen lung si scurt este situata vizavi de terminal, in timp ce parcarea economica se afla ceva mai departe. Informatii suplimentare despre parcare obtineti la tel. +39 080 536 5929.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Europcar, Hertz si Sixt ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Lor li se alatura si cativa operatori locali.