Aeroportul Guglielmo Marconi Bologna

  • Cod IATA: BLQ
  • Deserveste: Bologna, Italia
  • Adresa: Via del Triumvirato, 84, 40132 Bologna
  • Telefon: 051 647 9615
  • Website: http://www.bologna-airport.it/
Aeroportul Guglielmo Marconi Bologna

Informatii generale

Aeroportul International Guglielmo Marconi se gaseste la 6 km nord-est de Bologna si deserveste regiunea din nordul Italiei. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu ajutorul mijloacelor de transport in comun dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Cele doua birouri de informatii se gasesc in zona Plecari de la Terminalul Principal. Un serviciu de informare telefonica (tel: +39 051 647 9615) este disponibil de la 05.00 pana la miezul noptii. De asemenea, la Plecari, functioneaza un panou informatizat care va poate furniza informatii legate de zboruri si aeroport. Informatiile turistice se pot obtine de la ghiseul amenajat in zona Sosiri, la terminalul principal. Operatorii de aici va ofera detalii despre hoteluri, restaurante, evenimente si itinerarii turistice.

Transferul intre terminale
Transferul pasagerilor intre Terminalul Principal si Terminalul Est este asigurat, in mod gratuit, de trenul BLQ Express. Cei care prefera miscarea, pot parcurge pe jos, in 8 minute, aleea care uneste cele doua terminale. Pentru unele companii aeriene, pasagerii ar trebui sa faca check in la Terminalul Est si apoi sa se indrepte spre Terminalul principal, pentru imbarcare.

Accesul auto
Din centrul orasului Bologna, indreptati-va spre nord, via SS64, si virati stanga pe A14, care ocoleste partea de nord a orasului. Acest drum trece pe langa aeroport; cand ati ajuns la iesirea 4, urmariti semnele care va indica accesul spre terminale. Drumul cu autoturismul din Bologna pana la aeroport dureaza aproximativ 20 de minute.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele Aerobus circula sub sigla Linea BLQ si pleaca la fiecare 15 minute din vecinatatea holului Sosiri al Terminalului principal, avand ca destinatii centrul orasului si gara din Bologna. Calatoria dureaza aproximativ 20 de minute; un bilet costa €6. Biletele se pot achizitiona de la sofer. Sunt si autobuze care circula de la/spre Aeroportul Modena si centrul orasului Modena (o calatorie dureaza 60 de minute; de la/spre Siena calatoria dureaza 2 ore si 30 de minute).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile companiei Cotabo si cele ale firmei Cat Radiotaxi stationeaza in vecinatatea holului Sosiri de la Terminalul Principal. Calatoria pana la Bologna dureaza intre 15 si 20 de minute si costa intre €20 si €25.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul pune la dispozitia pasagerilor peste 5.000 locuri de parcare, dispuse in 5 parcari – cu acces pe termen limitat si lung. La parterul parcarii P2 este disponibil serviciul valet parking.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Alamo, Budget, Europcar, Hertz si National se numara printre firmele care ofera servicii de inchirieri auto pe aeroport, alaturi de alte cateva companii locale. Birourile operatorilor se gasesc la parterul Terminalului principal. Parcarea pentru inchirieri auto se gaseste la Parcarea P2.