Aeroportul Elmas Cagliari

  • Cod IATA: CAG
  • Deserveste: Cagliari, Italia
  • Adresa: Via dei Trasvolatori, 09030 Elmas CA
  • Telefon: 070 211211
  • Website: http://www.sogaer.it/
Aeroportul Elmas Cagliari

Informatii generale

Aeroportul Elmas se afla la 7 km nord-vest de centrul orasului Cagliari si deserveste, in principal, orasul sardinian – Cagliari, aflat in sudul insulei italiene. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si informatii despre facilitatile terminalelor. Un birou de informatii si un ghiseu de informatii turistice se gasesc in holul Sosiri, de la parterul terminalului.

Accesul auto
Din centrul orasului Cagliari, intrati pe SS130, pe directia nord. Acest drum trece pe langa intrarea in aeroport, foarte bine semnalizata.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile care circula in Cagliari, pleaca din gara aeroportului, situata la cinci minute distanta de complexul terminal (calatoria dureaza intre 5-7 minute; pentru o calatorie achitati un tarif de €1.25).

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele ARST (www.arst.sardegna.it) pleaca de la aeroport, cu destinatia centrul orasului, la fiecare 30 minute in cursul zilei (calatoria dureaza 10 minute; pentru o calatorie achitati €4).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea terminalului. O calatorie pana in centrul orasului dureaza aproximativ 10 minute, iar pentru o cursa achitati intre €15-20.

Servicii

Parcare auto
Cele trei parcari amenajate in apropierea terminalului permit accesul pe durata limitata si lunga de timp. Parcarea pe termen scurt se gaseste in vecinatatea holului Sosiri, in timp ce parcarea multietajata, cu acces pe termen lung, este situata ceva mai departe. Cea de-a treia parcare, localizata la sud de terminal, ofera spatii de parcare cu tarife fixe/zi.

Inchirieri auto
Numeroase companii internationale ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Elmas. Printre acestea se numara Avis, Europcar, Hertz, Sixt, la care se adauga si cateva companii locale. Birourile operatorilor se gasesc in spatiul special amenajat din vecinatatea terminalului.