Aeroportul Fontanarossa Catania

Aeroportul Fontanarossa Catania

Informatii generale

Aeroportul Fontanarossa se afla la 4 km sud-vest de centrul orasului Catania. Cunoscut si sub denumirea de Aeroportul Vincenzo Bellini, aeroportul Fontanarossa se afla in estul Siciliei. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu ajutorul mijloacelor de transport in comun dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Un birou care va poate furniza informatii legate de zboruri este situat la Sosiri si functioneaza de la 8.00 pana la miezul noptii. Un ghiseu unde primiti infomatii turistice functioneaza intre 08.00 si 22.00.

Accesul auto
Din centrul orasului Catania, indreptati-va spre sud, Via Domenico Tempio, treceti de port si urmariti semnele care va indica accesul pe SP701. Virati la iesirea Via Fontanarossa, care va duce la aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile Trenitalia (www.trenitalia.com) pleaca de la Gara centrala din Catania, aflata la aproximativ 4 km de aeroport, cu destinatii in regiunea Siciliei si restul Italiei. Autobuzele locale fac legatura intre aeroport si gara din Catania.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele AMT Alibus (www.amt.ct.it) circula la intervale de 20 minute, intre 05.00 si miezul noptii, intre centrul orasului si Aeroportul Fontanarossa (via Gara centrala din Catania); calatoria dureaza aproximativ 20 de minute; pentru un bilet achitati un tarif de €1. Biletele de calatorie pot fi achizitionate de la ghiseele din aeroport.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile Radiotaxi stationeaza la Sosiri. Calatoria pana in Catania dureaza intre 10 si 15 minute, tariful unei curse este de aproximativ €25.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de cinci parcari cu acces pe termen lung si limitat. Parcarea pe termen scurt este permisa la P1, P2, P3 si P5, in timp ce parcarea pe termen lung se poate face in P2, P4 si P5.

Inchirieri auto
Companiile Forzese, Hertz si Locauto Rent, alaturi de alti operatori, ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Fontanarossa.