Aeroportul Florenta

Aeroportul Florenta

Informatii generale

Cunoscut si sub numele de Aeroportul Amerigo Vespucci sau Aeroportul Peretola, Aeroportul Florenta este situat la mica distanta de centrul orasului omonim, si este unul dintre cele doua mari aeroporturi care deservesc Regiuna Toscana. Ghidul nostru va pune la dispozitie informatii despre facilitatile terminalului si detalii despre accesul spre aeroport. Un birou de informatii care va poate oferi si detalii despre rute turistice este amenajat in zona Sosiri si functioneaza de la 08.30 la 18.30.

Accesul auto
Din centrul Florentei, intrati pe Via della Scala (care se intersecteaza cu Via Francesco Baracca). De aici, virati putin dreapta, pe Viale L. Gori, drum care va duce direct la aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Mai multe microbuze fac legatura intre Aeroportul Florenta si Gara Santa Maria Novella de unde puteti calatori cu trenul spre numeroase destinatii din Italia si de peste granita. Calatoria de la aeroport pana la gara dureaza aproximativ 20 minute.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele BusItalia pleaca la fiecare 30 de minute in intervalul 06.30-23.00, de la Aeroportul Florenta. Calatoria pana in centrul orasului dureaza aproximativ 20 minute.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile autorizate stationeaza in vecinatatea terminalului. Calatoria pana in centrul orasului dureaza 15 minute. Se percepe un tarif fix de €20; pretul este usor mai mare pentru cursele de noapte sau in timpul sarbatorilor.

Servicii

Parcare auto
Accesul in parcare se face atat pe termen lung, cat si scurt. Parcarea auto este amenajata in vecinatatea cladirii terminalului si are program de functionare nonstop. Pentru parcarea pe termen scurt, primele 15 minute sunt gratuite.

Inchirieri auto
Companiile Auto Europa, Avis, Budget, Europcar, Hertz, Maggiore, National si Sixt ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Florenta. Birourile operatorilor se gasesc la Sosiri. Un microbuz asigura transportul pasagerilor de la terminal pana la parcul de inchirieri auto.