Aeroportul Cristoforo Colombo Genova/ Genoa

  • Cod IATA: GOA
  • Deserveste: Genova, Italia
  • Adresa: Via Pionieri e Aviatori d'Italia, 44, 16154 Genova
  • Telefon: 010 60151
  • Website: http://www.aeroportodigenova.it/
Aeroportul Cristoforo Colombo Genova/ Genoa

Informatii generale

Aeroportul poarta numele celebrului explorator din secolul XV, Cristofor Columb si este un important punct de acces aerian pentru regiunea italiana Liguria, deservind orasul-port Genoa, capitala a regiunii. Ghidul nostru va furnizeaza detalii despre accesul spre aeroport cu autoturismul si mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile aeroportului. Un birou de informatii este situat in holul principal de la parterul terminalului.

Accesul auto
Aeroportul este bine semnalizat din centrul orasului Genova. Astfel, pentru a ajunge la aeroport, indreptati-va spre est, pe Sopraelevata Aldo Moro, intrati pe E25, apoi pe SS1. Soseaua SS1 trece chiar pe langa aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele Volabus (www.amt.genova.it) circula spre centrul orasului, inclusiv pana la gara. Autobuzele pleaca din vecinatatea terminalului, iar calatoria pana la Genoa dureaza 30 de minute; un bilet costa €6 (biletul va asigura accesul la calatorii cu orice mijloc de transport in comun pana in centrul orasului, timp de 60 de minute). O varianta mai ieftina ofera microbuzul I24 shuttle, care pleaca din vecinatatea garii aeroportului, cu destinatia Gara din Genoa (un bilet costa €1.60, pret care include si calatoria cu trenul in Genova).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile companiei Radio Taxi (www.5966.it) stationeaza la intrarea in terminal (calatoria pana in centrul Genovei dureaza aproximativ 15-20 de minute; pentru o cursa achitati un tarif de €10 de persoana.

Servicii

Parcare auto
Parcarea auto cu acces pe termen limitat este situata in vecinatatea terminalului (aici, primele 30 de minute sunt gratuite). Mai multe detalii despre tarife si conditiile de parcare obtineti la tel: +39 010 601 5273.

Inchirieri auto
Companiile internationale Avis, Budget, Europcar, Hertz si Sixt, alaturi de alti cativa operatori locali, ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul din Genoa. Birourile operatorilor se gasesc in apropiere de intrarea in terminal.