Aeroportul Malpensa – Milano

Aeroportul Malpensa – Milano

Informatii generale

Aeroportul Malpensa este cel mai mare dintre cele trei aeroporturi care deservesc orasul Milano si este un important centru de conexiuni aeriene pentru cursele internationale lungi dar si pentru companiile low-cost. Ghidul nostru va furnizeaza detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si informatii despre facilitatile terminalelor. Cateva puncte de informare pentru pasageri se gasesc la ambele terminale. Un birou de informare turistica este situat la Terminalul 1.

Transferul intre terminale
Un microbuz asigura transferul pasagerilor intre cele doua terminale.

Accesul auto
La Aeroporul Malpensa se poate ajunge de pe Sos. SS336. Virati pe la iesirea ‘Busto Arsizio’ de pe Autostrada dei Laghi (A8), care face legatura cu Milano.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul Malpensa Express (www.malpensaexpress.it) pleaca de la Terminalul 1 cu destinatia Gara Cadorna din Milano (calatoria dureaza intre 30-40 de minute; un bilet costa €11) si gara centrala din Milano (calatoria dureaza intre 45-50 de minute; un bilet costa €10). Trenurile TrenItalia (www.trenitalia.com) si Trenord (www.trenord.it) fac legatura cu diverse destinatii din regiune.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele STIE (www.stie.it) pleaca din fata terminalelor cu destinatia statia centrala din Milano. Sunt si autobuze care circula pana la Aeroportul Milan Linate, Sesto si Torino, printre alte destinatii.

Calatoria cu autocarul
Autocarele Malpensa Shuttle Air Pullman fac legatura ambelor terminale cu statia centrala din Milano si opresc, la cerere, la centrele de expozitii si salile de conferinta pe durata targului de la Milano (calatoria dureaza 50 de minute; un bilet costa €10).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea coridorului Sosiri al ambelor terminale. Se percep tarife fixe pana in centrul orasui Milano, respectiv €90.

Servicii

Parcare auto
Locurile de parcare cu acces pe termen lung si scurt, disponibile in apropiere de Terminalul 1 sunt gestionate de SEA Parking si APCOA. APCOA ofera si o parcare acoperita care este legata de cladirea terminalului printr-un pasaj. SEA Parking ofera locuri de parcare la categoria economica, cu durata lunga de timp, in vecinatatea Terminalului 2, de unde un microbuz transporta pasagerii pana la Terminalul 1. Ambele terminale ofera servicii de valet parking.

Inchirieri auto
Companiile Auto Europa, Avis, Budget, Europcar, Hertz, Locauto, Maggiore, Sixt si Thrifty ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Birourile operatorilor se gasesc la primul etaj al Terminalului 1, in timp ce Avis si Europcar au birouri si in Terminalul 2.