Aeroportul Milan Linate

Aeroportul Milan Linate

Informatii generale

Aeroportul se afla la 7 km est de centrul orasului Milano si este unul dintre cele trei mari aeroporturi care deservesc Milano si este folosit, in special, pentru cursele interne si curse pe distante scurte, fiind cel mai apropiat de centrul orasului. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si informatii despre facilitatile terminalelor. Birourile de informatii care va pot furniza si asistenta turistica se gasesc la parter si la primul etaj al terminalului.

Accesul auto
Din centrul orasului Milano, intrati pe Via Senato sau Via Francesco Sforza (doua sosele care ocolesc orasul) si indreptati-va spre vest, pe Corso di Porta Vittoria. Acest drum duce direct la aeroport. De la sensul giratoriu A51, care traverseaza in zona de est, iesiti pe la ‘Linate’ (iesirea 6). Aeroportul Milan Linate are bune conexiuni cu reteaua de drumuri din zona de nord a Italiei - Autostrada 8 duce la Varese; Autostrada 4 face legatura cu Novara; Autostrada 1 asigura conexiunea cu Piacenza; iar Autostrada 7 merge pana la sud de Genoa. Autostrada P41 face legatura cu Elvetia, via Como. Retineti ca, pe majoritatea autostrazilor de mai sus, se percepe taxa de drum.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele 73 si X73 efectueaza curse zilnice de la aeroport pana la statia de metrou San Babila din centrul orasului (calatoria dureaza 25 de minute; un bilet costa €1.50). Pentru gara din Milano, (o calatorie de 40 de minute), luati autobuzul 73, spre Pza. Emilia, unde schimbati cu autobuzul 92.

Calatoria cu microbuzul
Un microbuz circula pana la Milan Malpensa Airport, la celalalt capat al orasului (calatoria dureaza 75 de minute; pentru un bilet achitati €13). Microbuzul ofera pasagerilor acces la internet Wi-Fi gratuit.

Calatoria cu autocarul
Un autocar express apartinand aeroportului pleaca zilnic din fata terminalului, cu destinatia Gara din Milano (calatoria dureaza 25 minute; pentru o calatorie achitati €5). Alte autocare circula intre Aeroportul Milan Linate si Pavia, Brescia, Verona si Lugano.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea holului Sosiri. Tarifele unei calatorii pana in centrul orasului Milano pornesc de la €20; calatoria dureaza intre 20 si 30 de minute.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul pune la dispozitia pasagerilor trei parcari. P1 si P2 sunt conectate de cladirea terminalului si ofera acces pe timp limitat. Pentru parcarea auto cu durata mai mare de 4 zile, folositi nivelurile 5 si 6 de la P2, in timp ce la P3, parcare situata vizavi de terminal, gasiti locuri de parcare cu acces pe termen lung. La cerere, puteti folosi spalatoria auto si serviciul valet parking. Pentru mici reparatii puteti apela la service-ul auto de la aeroport. Locurile de parcare pot fi rezervate online, pe siteul aeroportului.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Sixt Thrifty dar si mai multi operatori locali ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Linate. Birourile operatorilor se gasesc la Sosiri.