Aeroportul Falcone-Borsellino Palermo

  • Cod IATA: PMO
  • Deserveste: Palermo, Italia
  • Adresa: Localit√† Punta Raisi, 90145 Cinisi PA
  • Telefon: 800 541 880
  • Website: http://www.gesap.it/
Aeroportul Falcone-Borsellino Palermo

Informatii generale

Aeroportul Falcone-Borsellino se afla la 24 km vest de orasul Palermo si deserveste capitala Siciliei, situata pe coasta nord-estica a insulei italiene. Ghidul nostru se va dovedi util celor care calatoresc cu aceasta destinatie, oferindu-le detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si informatii despre facilitatile aeroportului. Biroul de informatii este situat langa intrarea principala in terminal, de la primul nivel.

Accesul auto
Din centrul orasului Palermo mergeti spre nord, pe drumul principal E90, care margineste linia de coasta a insulei, apoi urmati A29, care va conduce direct la aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul express Trinacria (www.trenitalia.it) pleaca de la aeroport cu destinatia centrul Palermo si viceversa. O calatorie cu trenul dureaza aproximativ o ora; un bilet de calatorie costa €5.80. Trenurile circula zilnic, in intervalul 05.00-20.00, iar tichetele de calatorie pot fi achizitionate de la casa de bilete din aeroport.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul aeroportului circula zilnic in intervalul 04.00-22.30; calatoria pana in centrul Palermo dureaza 50 de minute; pentru un bilet achitati un tarif de €6.30. Sunt si autobuze care pleaca de la aeroport spre destinatiile Trapani, Sciacci, Ribera si Menfi.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea coridorului Sosiri in intervalul 06.00-00.00; calatoria pana in centrul orasului dureaza 40 de minute; pentru o cursa achitati €40.

Servicii

Parcare auto
Parcarea aeroportului ofera locuri cu acces pe termen limitat si lung. Un microbuz transporta in mod gratuit pasagerii de la parcare la terminal si invers. Serviciul valet parking poate fi solicitat la tel: +39 091 704 4019.

Inchirieri auto
Companiile internationale Avis, Europcar, Hertz, Maggiore si Sixt, alaturi de cativa operatori locali ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Pasagerii sunt transportati cu microbuzul pana la parcarea pentru inchirieri auto.