Aeroportul International Galileo Galilei – Pisa

  • Cod IATA: PSA
  • Deserveste: Pisa, Italia
  • Adresa: Piazzale D'ascanio, 1, 56121 Pisa PI
  • Telefon: 050 849111
  • Website: http://www.pisa-airport.com/
Aeroportul International Galileo Galilei – Pisa

Informatii generale

In ghidul nostru veti gasi detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun, informatii despre transferul intre terminale dar si detalii despre facilitatile aeroportului.

Un birou de informatii este situat in holul Sosiri. Aici puteti obtine detalii despre zboruri, itinerarii turistice, bilete pentru transportul in comun si pentru calatoria cu trenul.

Accesul auto
La Aeroportul Galileo Galilei se poate ajunge cu usurinta din Pisa, Genova, Leghorn si Florenta, parcurgand autostrada A12 si Sos. Livorno-Pisa-Florenta.

Transport

Calatoria cu trenul
Gara aeroportului este situata in vecinatatea terminalului, unde se poate ajunge parcurgand un pasaj. Opt trenuri pleaca de aici zilnic, cu destinatia Pisa Centrale (calatoria dureaza 5 minute; un bilet costa €1.10) si Florenta (Firenze SMN). Biletele pot fi cumparate de la biroul de informatii din holul Sosiri.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul 1 are cateva statii in centrul orasului si pleaca din fata coridorului Sosiri si de la Cassa Parcheggi, aflata vizavi de Plecari. Autobuzele pleaca la fiecare 10 minute, iar calatoria pana in centrul orasului dureaza mai putin de 10 minute; pentru un bilet achitati un tarif de €1.10. Sunt si autobuze care efectueaza curse zilnice spre Siena si Livorno.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile companiei CO.TA.PI (Pisa taxi) efectueaza curse nonstop de la aeroport. Aceeasi firma pune la dispozitia pasagerilor microbuze care pot lua mai multe persoane la o cursa si care au ca destinatie Gara din Pisa si Ospedale Santa Chiara (pentru cei care vor sa admire turnul inclinat din Pisa), pentru care se plateste un tarif de €6-8. Calatoria pana in centrul orasului Pisa dureaza aproximativ 10 minute.

Servicii

Parcare auto
Parcarea aeroportului ofera peste 1200 locuri de parcare cu acces pe timp limitat si lung. Parcarea auto pe termen scurt este situata in vecinatatea coridorului Plecari, la P3 si in apropiere de Sosiri, la P8. Parcarea pe termen lung este permisa in parcarea multietajata (P2), aflata vizavi de gara aeroportului, cu acces direct la Plecari si in vecinatatea parcarii P1. In P4, parcare cu acces pe termen lung, functioneaza, uneori, o benzinarie. Primele 30 minute sunt gratuite in P2.

Inchirieri auto
Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Galileo Galilei se numara: Auto Europa, Avis, Budget, Easy Car, Europcar, Hertz, Maggiore/National, Sixt si Advantage. Birourile operatorilor se gasesc in holul Sosiri. Companiile Europcar, Liberty Rent International si Sixt inchiriaza autoturisme cu sofer.