Aeroportul Ciampino Roma

  • Cod IATA: CIA
  • Deserveste: Roma, Italia
  • Adresa: Via Appia Nuova, 1651, 00040 Ciampino RM
  • Telefon: 06 65951
  • Website: http://www.adr.it/ciampino
Aeroportul Ciampino Roma

Informatii generale

Aeroportul Ciampino se afla la 15 km sud-est de centrul Romei si este unul dintre cele doua mari aeroporturi care deservesc capitala Italiei, gazduind curse internationale si companii low-cost. Ghidul nostru include informatii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si detalii despre facilitatile terminalelor.

Un birou de informatii este situat in zona Plecari, de la Terminalul Principal. Un punct de informare turistica (TIP) poate fi gasit la Recuperare bagaje de la Sosiri, Terminalul principal. Asistenta si informatii puteti primi si de la operatorii din aeroport.

Accesul auto
Din Roma, intrati pe Via Appia Nuova, in directia sud, si indeptati-va spre Castelli Romani. Daca veniti dinspre aeroport, ar trebui sa parcurgeti autostrada Fiumicino/Rome, sa virati pe A90 la sensul giratoriu si sa va incadrati pe Via Appia, pentru ca, in final, sa ajungeti pe Via Appia Nuova, spre directia Castelli Romani. Pasagerii care vin de pe autostrada, din nord si est, ar trebui sa se incadreze pentru iesirea Roma Sud si la sensul giratoriu sa vireze pe Via Appia Nuova, spre Castelli Romani.

Transport

Calatoria cu trenul
Calatoria cu trenul dureaza intre 12 si 15 minute intre statia Ciampino Città si statia Rome Termini, si au plecari la intervale de 15 - 20 de minute. Pentru un bilet pana la Roma platiti €1.50. Microbuzele firmelor Cortal si Schiaffini fac legatura intre aeroport si statia Ciampino Città, la fiecare 30 de minute; transferul dureaza cinci minute; pentru un bilet achitati €1.

Calatoria cu autobuzul
Autocarele Terravision (www.terravision.eu) circula intre aeroportul Ciampino si Gara din Roma, din centrul orasului. Orarul autocarelor este sincronizat cu orarul a noua companii aeriene care au curse pe aeroport (calatoria dureaza 40 de minute; pentru un bilet achitati un tarif de €4). Autobuzele companiilor Schiaffini (www.schiaffini.it), Cortal ( www.cotralspa.it) si Atral (www.atral-lazio.com) au curse intre aeroport si Gara din Roma. Sunt si autobuze care pleaca la fiecare 40 de minute, in timpul zilei, de la aeroport, cu destinatia statia de metrou Anagnina. De aici, metroul face legatura cu centrul Romei, la fiecare 5 -10 minute. Un autobuz efectueaza curse pana la Aeroportul Fiumicino si are statie in vecinatatea terminalului; calatoria dureaza 45 de minute. Exista, insa, conexiuni limitate.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza vizavi de holul Sosiri. Se recomanda pasagerilor sa foloseasca taxiurile autorizate, prevazute cu aparate de taxat. Calatoria cu taxiul pana in centrul Romei dureaza intre 35 si 50 de minute, iar costul calatoriei variaza intre €50 si €60, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcarea auto
Aeroportul dispune de mai multe parcari cu acces pe termen scurt si lung, aflate la mica distanta de terminale. Pentru detalii suplimentare, contactati Serviciul pentru clienti - Easy Parking la tel: 06 6595 9353.

Inchirieri auto
Pe aeroportul Ciampino din Roma sunt mai multe companii care ofera servicii de inchirieri auto, printre care Auto Europe, Avis, Budget, Europcar, Goldcar, Hertz, Increased, Sixt si Locauto. Birourile operatorilor se gasesc langa parcarea P8.