Aeroportul Leonardo da Vinci Fiumicino din Roma

  • Cod IATA: FCO
  • Deserveste: Roma, Italia
  • Adresa: Via dell' Aeroporto di Fiumicino, 320, 00054 Fiumicino RM
  • Telefon: 06 65951
  • Website: http://www.adr.it/
Aeroportul Leonardo da Vinci Fiumicino din Roma

Informatii generale

Aeroportul Leonardo da Vinci Fiumicino se gaseste la 32 km sud-vest de Roma, in regiunea Lazio, din centrul Italiei. Cel mai mare dintre cele doua aeroporturi care deservesc capitala Italiei, Aeroportul Leonardo da Vinci-Fiumicino este principalul centru de operare al companiei aeriene nationale Alitalia. Ghidul de fata va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun, dar si detalii despre facilitatile terminalelor.

Birourile de informatii pot fi gasite la fiecare terminal. De asemenea, un chiosc, prevazut cu touch-screen, este disponibil pentru pasageri la fiecare terminal.

Transferul intre terminale
Un microbuz asigura transportul gratuit al pasagerilor intre cele patru terminale, dar si spre parcarile pe termen lung.

Accesul auto
De la sensul giratoriu A90, inscrieti-va pe autostrada E80/A91, care merge direct spre aeroportul Leonardo da Vinci-Fiumicino. De aici, ar trebui sa urmati indicatoarele care va arata accesul spre terminalul dorit.

Transport

Calatoria cu trenul
Linia Leonardo Express are plecari la fiecare 30 de minute spre gara Termini din Roma; (calatoria dureaza 35 minute; un bilet costa €14). Trenurile FL1 pleaca la fiecare 15 minute si opresc in garile locale in drumul lor spre Gara Tiburtina (calatoria dureaza 30 minute; pentru un bilet achitati un tarif de €8). Sunt si trenuri care circula cu destinatia Fara, Sabina, Poggio, Mirteto si Orte. Pentru mai multe detalii consultati websiteul Trenitalia (www.trenitalia.com).

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele COTRAL ajung in centrul Romei in aproximativ o ora; pentru o calatorie achitati €5.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea terminalelor. Pasagerii sunt sfatuiti sa calatoreasca doar cu taxiurile prevazute cu aparat de taxat. Tariful unei calatorii pana la Roma variaza intre €50-55 si dureaza 25 minute.

Servicii

Parcarea auto
Parcarile multietajate A si D sunt conectate direct de terminale printr-un pasaj pietonal. Terminalele A si B dispun de locuri de parcare limitate cu acces pe durata scurta de timp. Parcarea cu acces pe termen lung este localizata pe autostrada care leaga Roma de Fiumicino. Transportul pasagerilor de la/spre aceasta parcare se face cu microbuzul, in mod gratuit. Parcarea dispune si de serviciul valet parking. Locurile de parcare pot fi rezervate in avans, pe siteul aeroportului.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Leonardo da Vinci Fiumicino sunt Auto Europa, Avis, Budget, Europcar, Hertz, Locauto Rent, Maggiore si Sixt. Birourile operatorilor se gasesc in Torre Uffici 2, semnalizat de la Sosiri, unde se ajunge parcurgand pasajul pietonal de la terminale.