Aeroportul Friuli Venezia Giulia - Trieste

  • Cod IATA: TRS
  • Deserveste: Trieste, Italia
  • Adresa: Via Aquileia, 46, 34077 Ronchi dei Legionari GO
  • Telefon: 0481 773224
  • Website: http://www.aeroporto.fvg.it/
Aeroportul Friuli Venezia Giulia - Trieste

Informatii generale

Situat la 32 km nord-vest de centrul orasului Trieste, Aeroportul Friuli Venezia Giulia deserveste regiunea nord-estica a Italiei si unele localitati din Slovenia si Croatia. Ghidul nostru va furnizeaza detalii despre rutele de acces spre aeroport si informatii despre facilitatile terminalelor. Un birou de informatii turistice este disponibil in zona Sosiri.

Accesul auto
Din centrul orasului Trieste, urmati soseaua de coasta SS14, spre nord. Acest drum merge direct spre aeroport. Fiti atenti la indicatoare!

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele express (www.aptgorizia.it) au curse regulate, cu plecare de la aeroport. Autobuzul 51 pleaca de la aeroport cu destinatia - statia centrala din Trieste (calatoria dureaza 30-35 minute; pentru un bilet achitati €4.05). Autobuzele aceleiasi companii efectueaza curse de la aeroport, cu destinatia Udine (€4.75), Gorizia (€3.30), Monfalcone (€1.55) si Grado (€3.30), in timp ce conexiunea cu localitati din Slovenia si Croatia se poate face de la gara autobuzelor din Trieste.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile (www.taxiaeroportofvg.it) stationeaza in vecinatatea terminalelor. Calatoria pana la Trieste dureaza intre 20-25 minute; pentru o cursa achitati €60.

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen scurt este disponibila in P1, situata in vecinatatea terminalului. Parcarea P2, aflata ceva mai departe de terminal, dispune de locuri cu acces pe termen limitat si lung. Cea mai ieftina optiune de parcare este in P1, care este si cea mai apropiata de soseaua de acces in aeroport. Exista si posibilitatea stationarii de pana la 15 minute, in fata terminalului, pentru imbarcare/debarcare pasageri.

Inchirieri auto
Companiile internationale Avis, Europcar, Enterprise, Hertz si Sixt ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Friuli Venezia Giulia, alaturi de alti cativa operatori locali. Birourile operatorilor sunt amenajate in zona Sosiri.