Aeroportul Marco Polo Venetia

  • Cod IATA: VCE
  • Deserveste: Venetia, Italia
  • Adresa: Via Galileo Galilei, 30/1, 30173 Tessera, Venezia VE
  • Telefon: 041 260 6111
  • Website: http://www.veniceairport.it/
Aeroportul Marco Polo Venetia

Informatii generale

Aeroportul se gaseste la o distanta de 12 km de Venetia, daca veniti cu mijloacele de transport pe uscat sau la 10 km, cu transportul pe apa. Aeroportul Marco Polo este cel mai apropiat de Venetia, oras aflat in nord-estul Italiei, si poarta numele vestitului explorator Marco Polo, care s-a nascut aici. Ghidul nostru se va dovedi util acelora dintre voi care doresc sa afle cum se poate ajunge la aeroport cu mijloacele de transport in comun sau sunt interesati de facilitatile terminalelor.

Biroul de informatii al aeroportului este situat la Sosiri si va poate oferi detalii despre zboruri si facilitatile aeroportului. Biroul de turism international Venetia va sta la dispozitie la Sosiri si va furnizeaza detalii despre atractiile turistice locale, evenimentele importante sau rezervari la hotel.

Transferul intre terminale
Un microbuz transporta gratuit pasagerii intre terminale, la parcari si la docuri.

Accesul auto
Aeroportul Marco Polo se afla la 15 minute distanta de iesirea de pe autostrada Venice/Mestre A57. Daca veniti din Venetia, intrati pe Ponte della Libertà, spre vest, si virati spre nord, pe SS14, spre Trieste. De aici, urmariti cu atentie semnele care va indica accesul spre aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Gara Venice-Mestre este conectata de aeroport prin linia autobuzelor ATVO Fly Bus (www.atvo.it) si de autobuzul ACTV 15 (www.actv.it). Trenurile au destinatii in multe regiuni ale Italiei si imprejurimi.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele ACTV circula pana la Padua, Mestre si Venetia (www.actv.it). Autobuzul liniei 5 face legatura cu Piata Piazzale Roma, din centrul orasului (calatoria dureaza 20 de minute; un bilet costa €6). Autobuzele ATVO Fly (www.atvo.it) pleaca de la aeroport, cu destinatia centrul orasului (calatoria dureaza 50 de minute; un bilet costa €7).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile care stationeaza la aeroport apartin companiei Radiotaxi (www.radiotaxivenezia.com). Pana la Padua exista si varianta calatoriei cu taxiul in sistem co-plata.

Calatoria pe apa
Compania Alilaguna (www.venicelink.com) efectueaza curse cu plecare de la docul din aeroport pana la Venetia, Murano si Lido (calatoria pana la Venetia dureaza 75 de minute; pentru un bilet achitati €15). O barca cu motor efectueaza curse nonstop, cu plecare de la Consorzio Motoscafi Venezia (www.motoscafivenezia.it).

Servicii

Parcarea auto
Parcarea cu acces pe termen scurt si lung este situata langa cladirea vechiului terminal. Mai sunt si doua parcari neacoperite cu acces pe termen lung, aflate la mica distanta de terminal. Parcarea pe termen scurt se afla in vecinatatea terminalului. Locurile de parcare pot fi rezervate in avans, pe siteul aeroportului.

Inchirieri auto
Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Marco Polo din Venetia se numara Auto Europa, Europcar, Hertz, Locauto, Maggiore si Sixt. Birourile operatorilor se gasesc in holul Sosiri.