Aeroportul Villafranca - Verona

Aeroportul Villafranca - Verona

Informatii generale

Aeroportul se gaseste la aproximativ 9 km sud-vest de centrul Veronei. Cunoscut si sub numele Aeroportul Valerio Catullo, acesta deserveste zona centrala si de nord a Italiei. Va recomandam sa consultati ghidul nostru pentru a afla detalii despre facilitatile terminalelor si informatii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si cu autoturismul. Biroul de informatii al aeroportului este localizat in zona Plecari, in timp ce un birou de informare turistica este situat la Sosiri.

Transferul intre terminale
Complexul terminal este alcatuit din doua corpuri situate unul langa altul, unul destinat Sosirilor si altul pentru Plecari.

Accesul auto
Aeroportul este bine semnalizat din zona centrala a Veronei. Din centrul orasului mergeti spre vest, pe sos. SS12, apoi indreptati-va spre sud, pe SR62. Ramaneti pe acest drum pana observati pe partea stanga a sensului de mers indicatorul catre aeroport. De aici, urmati indicatoarele de acces spre complexul terminal.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele Aerobus (www.atv.verona.it) efectueaza curse intre aeroport si gara centrala din Verona (calatoria dureaza 15 minute; un bilet costa €6). De la gara, trenurile fac legatura cu destinatii locale si in imprejurimile Veronei.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile in afara terminalului Sosiri. Tariful pentru o cursa pana in Verona porneste de la €20; calatoria dureaza 15 minute. Taxiurile pot fi rezervate in avans. Lista completa a companiilor oficiale de taxi din aeroport este disponibila pe siteul aeroportului. Printre acestea se numara Union Radio Taxi (tel: +39 045 532 666), Taxi si Autoblue (tel: +39 045 858 1403) si Radiotaxi Catullo (tel: +39 045 222 3525).

Servicii

Parcare auto
Aeroportul ofera mai multe parcari, una multietajata si cealalta supraterana. Ambele ofera locuri de parcare cu acces pe termen limitat si stationare pe durata lunga de timp. Cele mai ieftine locuri de parcare sunt localizate la 10 minute distanta de cladirea terminalului. Pentru detalii suplimentare privind parcarea, sunati la (tel: +39 045 809 5656).

Inchirieri auto
Companiile internationale Avis, Europcar, Hertz, Maggiore si Sixt ofera servicii de inchirieri auto in aeroport. Acestora li se alatura si cateva firme locale. Birourile operatorilor sunt localizate la mica distanta de terminalul Sosiri, in Parcarea 3.