Aeroportul International Kansai – Osaka

  • Cod IATA: KIX
  • Deserveste: Osaka, Japonia
  • Adresa: 1 Senshukukokita, Izumisano, Sennan-gun, Ōsaka-fu 549-0001
  • Telefon: 072-455-2500
  • Website: http://www.kansai-airport.or.jp/
Aeroportul International Kansai – Osaka

Informatii generale

Aeroportul International Kansai se afla la 50 km sud-vest de orasul Osaka si este unul dintre cele doua aeroporturi care deservesc acest oras si singurul care gazduieste curse internationale. Mai trebuie spus ca aeroportul Kansai ofera cele mai multe facilitati in aer liber pentru pasageri dintre toate aeroporturile din Japonia. Aceia dintre voi care calatoresc cu aceasta destinatie, vor gasi in ghidul nostru detalii despre accesul spre aeroport cu ajutorul mijlocelor de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Terminalul 1 gazduieste mai multe ghisee de informatii, localizate la primul, al doilea si al patrulea nivel al terminalului. Un centru de informatii este situat in partea de nord a etajului 2. La Terminalul 2, in holul principal, gasiti un birou de informatii. Centrul de informare turistica Kansai este situat la primul etaj, Terminalul 1.

Transferul intre terminale
Terminalele se gasesc la mica distanta unul de celalalt.

Accesul auto
Conexiunea cu reteaua de drumuri care asigura accesul pe insula artificiala care gazduieste Aeroportul International Kansais se face traversand podul special construit (unde se percepe taxa). Podul face legatura cu Bayshore Route de pe Hanshin Expressway, care merge spre nordul orasului Osaka.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile care fac legatura cu Aeroportul Kansai apartin companiei West Japan Railway Company (www.westjr.co.jp). Trenul express Haruka circula spre Kyoto, (calatoria dureaza o ora si 15 minute) dar si spre alte destinatii, in timp ce trenurile rapid Kansai circula spre Osaka (calatoria dureaza 30 de minute; un bilet costa ¥1,500). Trenurile Nankai fac legatura cu Namba (calatoria dureaza 43 de minute), Sakai (calatoria dureaza 32 de minute) si Izumisano (calatoria dureaza 8 minute).

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele opresc in fata marilor hoteluri si in imprejurimi. Autobuzele locale au statie in fata holului Sosiri de la ambele terminale. Biletele de calatorie pot fi achizitionate de la automatele situate in vecinatatea terminalelor; o calatorie costa in jur de ¥500.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele circula sub sigla MK Skygateshuttle si Yasaka Kanku Shuttles si au curse de la/spre Kyoto.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea terminalelor si efectueaza curse pana in centrul orasului Osaka (calatoria dureaza 50-60 de minute; costul unei curse este de ¥16,000-20,000) dar si spre alte destinatii.

Transportul cu feribotul
Cursele de feribot circula pe ruta Kobe si Aeroportul Kobe (www.kobe-access.jp/en). Calatoria dureaza 30 de minute; un bilet costa ¥1,850. Un microbuz transporta pasagerii de la cladirea terminalului pana la terminalul pentru imbarcarea pe feribot.

Servicii

Parcarea auto
Doua parcari multietajate au acces direct la Terminalul 1. Terminalul 1 dispune si de doua parcari descoperite. O alta parcare este disponibila la Terminalul 2. Toate parcarile ofera locuri cu stationare limitata sau durata lunga de timp.

Inchirieri auto
Companiile Nippon, Nissan, Orix, Times si Toyota ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Birourile operatorilor se gasesc in zona de nord, de la primul etaj al terminalului.