Aeroportul International Narita Tokyo

Aeroportul International Narita Tokyo

Informatii generale

Aeroportul Narita se gaseste la 65 km est de Tokyo si este unul dintre cele doua mari aeroporturi care deservesc capitala Japoniei. Aeroportul este un important centru de comunicatii pentru toate marile companii nationale si gazduieste cele mai multe curse internationale, la nivelul intregii tari. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalelor si accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul.

Mai multe birouri de informatii sunt disponibile la toate terminalele. Ghiseele unde puteti primi informatii turistice sunt amenajate la parterul Terminalelor 1 si 2.

Transferul intre terminale
Un microbuz asigura transportul gratuit al pasagerilor intre terminale. Terminalele 1 si 2 se gasesc la o distanta de 10 minute de drumul de acces in aeroport, in timp ce Terminalul 3 este situat la 500 m nord de Terminalul 2. Distanta dintre Terminalele 2 si 3 poate fi parcursa pe jos.

Accesul auto
Din centrul orasului Tokyo, indreptati-va spre est/nord-est, fie pe Higashi-Kanto Expressway fie pe Keiyo Road; apoi intrati pe autostrada cu taxa Shin-Kuko Expressway, care va duce la aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Pasagerii trebuie sa verifice care este terminalul la care trebuie sa ajunga, dat fiind faptul ca fiecare dintre terminale dispune de o gara. Gara Narita apartine Terminalului 1, in timp ce Gara Terminal 2 deserveste Terminalele 2 si 3. Trenurile de mare viteza Narita Skyliner, apartinand Keisei Electric Railways (www.keisei.co.jp) este cea mai rapida varianta pentru a parcurge distanta de la aeroport pana in centrul capitalei. De aici puteti face transferul cu trenurile companiei nationale de cai ferate - Japan Railways (www.jreast.co.jp), respectiv, linia Yamanote care circula pana la Nippori (calatoria dureaza 47 de minute; un bilet costa ¥2,470, la care se mai adauga ¥160 pentru calatoria cu Skyliner, pana la linia Yamanote).

Calatoria cu trenurile Narita Express se face pe baza de rezervare, pana in centrul capitalei (calatoria dureaza 56 de minute; un bilet costa ¥2,940), in timp ce pentru calatoria cu trenurile care deservesc Tokyo si destinatiile regionale, nu este necesara o rezervare prealabila. De asemenea, trenurile Keisei Electric Railways fac legatura cu Aeroportul Haneda Tokyo in 91 de minute; (pentru o calatorie achitati ¥1,740). Pentru a afla mai multe detalii despre circulatia trenurilor, tarife si achizitionare bilete de calatorie, indreptati-va spre coridoarele Sosiri de la Terminalele 1 si 2.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele Keisei (www.keiseibus.co.jp) circula pe mai multe rute cu destinatia Tokyo. (calatoria dureaza pana la 90 de minute; pentru un bilet achitati un tarif de ¥3,000). Pentru a afla mai multe detalii despre circulatia autobuzelor, tarife si achizitionare bilete de calatorie, indreptati-va spre coridoarele Sosiri de la Terminalele 1 si 2.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele opresc la Aeroportul Haneda, in statiile Tokyo si Shinjuku, dar si la marile hoteluri din Tokyo; sunt si microbuze care au curse directe spre orase ca Sendai, Utsunomiya si Omiya.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile si limuzinele stationeaza la aeroport si sunt o varianta mai scumpa de calatorie, avand in vedere ca pentru o cursa pana la Tokyo achitati un tarif de ¥22,000 (durata calatoriei este mai lunga decat cu trenul).

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de parcari cu acces pe termen lung si scurt. Parcarile P1 si P5 se gasesc in fata Terminalului 1, in timp ce parcarile P2 si P3 sunt localizate in vecinatatea Terminalului 2. Cea mai apropiata parcare de Terminalul 3 este P2.

Inchirieri auto
Companiile Nippon, Nissan, ORIX, Times Car Rental si Toyota au birouri de inchirieri auto situate in holurile Sosiri, Terminalele 1 si 2.