Aeropotul Haneda - Tokyo

Aeropotul Haneda - Tokyo

Informatii generale

Aeroportul Haneda se gaseste la aproximativ 14 km sud de centrul capitalei Tokyo. Cunoscut si sub numele de Aeroportul International Tokyo, acesta este unul dintre cele doua mari aeroporturi care deservesc capitala Japoniei si reprezinta un punct de comunicatii aerian important pentru cursele interne. Ghidul nostru va ofera informatii despre accesul spre/de la aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si detalii despre facilitatile terminalelor.

Birourile de informatii sunt disponibile la fiecare dintre terminale, in timp ce telefoanele publice sunt localizate in diverse puncte din incinta terminalului. Chioscurile de informare turistica sunt localizate la nivelul 2 al terminalului destinat zborurilor internationale.

Transferul intre terminale
Un microbuz transporta pasagerii intre terminale, cu plecari la fiecare 6 minute, in intervalul 05.00 si 00.00. Transferul intre teminalele destinate zborurilor interne 1 si 2 se face cu ajutorul benzilor rulante.

Accesul auto
Din centrul Tokyo, puteti ajunge la complexul terminal parcurgand Metropolitan Expressway No. 1, urmati sos. Haneda, apoi sos. Bayshore, care trece prin fata aeroportului.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Numeroase autobuze fac legatura intre aeroport si diverse destinatii din capitala si imprejurimi. Printre acestea se numara autobuzul express Haneda (www.haneda-tokyo-access.com), care pleaca din fata terminalului international. Tariful pentru o calatorie pana la Tokyo este de aproximativ ¥1,000; biletele de calatorie trebuie achizitionate inainte de imbarcare, de la biroul special destinat aflat la Sosiri; statia de autobuz este situata in imediata vecinatatea a terminalului.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile in vecinatatea cladirii terminalului. Soferii de taxi percep tarife pentru o cursa pana in centrul Tokyo care variaza intre ¥6,000 si ¥8,000, iar calatoria pana in centrul capitalei dureaza intre 25 si 40 de minute, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcare auto
Locurile de parcare cu stationare limitata si locurile cu acces pe timp indelungat sunt disponibile la toate cele trei terminale. Microbuzele transporta gratuit pasagerii de la parcari pana la terminale. Detalii complete despre parcare gasiti pe siteul aeroportului sau apeland Birouri parcari din aeroport.

Inchirieri auto
Companiile Nippon, Nissan, Orix, Times Car Rental si Toyota ofera servicii de inchirieri auto in Aeroportul Haneda. Birourile operatorilor sunt localizate in coridorul Sosiri de la fiecare dintre cele trei terminale.