Aeroportul International Almaty

  • Cod IATA: ALA
  • Deserveste: Alma Ata, Kazahstan
  • Adresa: ул. Беимбета Майлина 2, Алматы 050039
  • Telefon: 8 (727) 270 3333
  • Website: http://www.alaport.com/
Aeroportul International Almaty

Informatii generale

Aeroportul se gaseste la 15 km nord-est de centrul Almaty, cel mai mare oras si fosta capitala a Republicii Kazakhstan. Almaty se afla in regiunea sudica a tarii, iar ghidul nostru se va dovedi util celor care calatoresc cu aceasta destinatie si vor sa afle detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si informatii despre facilitatile terminalelor. Un birou de informatii este situat in zona publica a terminalului.

Accesul auto
Din centrul orasului Almaty, intrati pe drumul principal A2 (Ryskulov Avenue), pe directia nord-est si virati stanga pe A351 (str. Mailin), care va duce direct la aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele publice nu au curse la aeroport, dar unele dintre companiile aeriene pun la dispozitia pasagerilor autobuze care sa-i transporte pana in centrul orasului. Si marile hoteluri asigura transportul clientilor de la/spre aeroport. Autobuzele circula pana in centrul orasului, cu plecare din statia situata in afara aeroportului, la o distanta de 10 minute de mers pe jos.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea terminalului. Turistii trebuie sa se astepte la tarife exorbitante, desi un pret rezonabil pana in centrul orasului este in jur de US$ 25-30 (calatoria dureaza 30 de minute).

Servicii

Parcarea auto
Parcarea cu acces pe termen limitat si lung este situata vizavi de terminal. Primele 15 minute sunt gratuite.

Inchirieri auto
Compania Europcar are un birou de inchirieri auto in terminalul destinat zborurilor internationale, in zona parcarii.