Aeroportul International Jomo Kenyatta Nairobi

Aeroportul International Jomo Kenyatta Nairobi

Informatii generale

Aeroportul International Jomo Kenyatta este cel mai mare din Kenya si poarta numele primului presedinte al tarii. Aeroportul deserveste capitala Nairobi si este un important punct de legatura pentru marile companii aeriene care opereaza curse in Africa de Est. Ghidul nostru se va dovedi util celor care calatoresc cu aceasta destinatie si vor sa afle detalii despre rutele de acces spre aeroport, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Aeroportul este divizat in trei Unitati (terminale). Cursele interne decoleaza de la Unitatea 3, in timp ce cursele internationale decoleaza de la Unitatile 1 si 2. Ghiseele de informatii se gasesc la fiecare dintre cele trei "unitati", in holul Sosiri.

Transferul intre terminale
Cele trei terminale sunt unite prin pasaje acoperite care converg catre cladirea centrala a terminalului.

Accesul auto
Daca mergeti spre aeroport din centrul capitalei Nairobi, drumul este drept; intrati pe A104 (Mombasa Road), spre sud, drum care va duce pana la intrarea in aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele care fac legatura intre aeroport si centrul capitalei stationeaza in vecinatatea Unitatii 1 si circula la intervale frecvente in cursul zilei; calatoria dureaza 45 de minute; pentru un bilet achitati KSh40.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele verzi si galbene Citi Hoppa sunt varianta ieftina a calatoriei cu taxiul. Tariful unei calatorii pana in centrul orasului incepe de la KSh50. Toti cei care calatoresc cu aceste microbuze trebuie sa stie ca in iulie 2013 au fost raportate mai multe situatii cand soferii microbuzelor colaborau cu infractorii pentru a-i jefui pe pasageri. Desi aceste acuzatii au fost respinse de reprezentatii companiei Citi Hoppa, pasagerii care continua sa calatoreasca cu aceste microbuze isi asuma un mare risc. Tocmai din acest motiv, turistilor li se recomanda sa calatoreasca cu taxiurile cu licenta, prevazute cu aparate de taxat.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile oficiale circula sub sigla Kenatco (www.kenatco.com) si stationeaza in vecinatatea coridorului Sosiri. Calatoria pana in centrul Nairobi variaza intre KSh1200 - 1700 (este recomandat sa stabiliti costul cursei cu soferul, inainte de a pleca la drum). Calatoria dureaza 20-30 de minute, in functie de trafic si de ora. Pasagerilor li se recomanda sa nu foloseasca taxiurile neoficiale.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de 900 de locuri cu acces pe timp limitat si 100 de locuri cu parcare pe termen lung.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Naz, Payless si Sixt au operatori in incinta aeroportului.