Aeroportul International Kuwait

  • Cod IATA: KWI
  • Deserveste: Kuweit City, Kuweit
  • Adresa: Gazali Expressway
  • Telefon: 2431 9829
  • Website: http://dgca.gov.kw/
Aeroportul International Kuwait

Informatii generale

Singurul aeroport comercial din tara, Aeroportul International Kuwait, se afla in sudul capitalei Kuwait. In ghidul nostru veti gasi detalii despre accesul spre aeroport, dar si informatii despre facilitatile aeroportului. Birourile de informatii se gasesc la Sosiri, la parterul terminalului, si la Plecari, in zona de tranzit.

Accesul auto
Sos. Airport Road, care pleaca din sudul capitalei, duce direct la aeroport. O varianta alternativa este sa va indreptati spre sud, pe Riyad Road, si sa intrati pe autostrada King Faisal. Mergeti pana la al saselea sens giratoriu si urmati semnele care va indica accesul spre aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul local nr. 501 pleaca din statia situata in vecinatatea coridorului Sosiri. Calatoria pana in centrul capitalei dureaza aproximativ 30 de minute; pentru un bilet achitati in jur de 25 dinari kd.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza langa terminale. Birourile pentru rezervarea taxiurilor se gasesc la parterul terminalului, in holul Sosiri. Tariful unei calatorii pana in centrul capitalei este de aproximativ 5-6 dinar kd. Se recomanda sa stabiliti costul calatoriei cu soferul, inainte de a porni in cursa.

Servicii

Parcarea auto
Aeroportul dispune de o parcare cu peste 2500 de locuri unde este permis accesul pe timp limitat sau lung. O parcare multietajata este situata langa Centrul Comercial, iar alta se gaseste langa coridorul Sosiri. Pasagerii pot ajunge de la locul de parcare pana la coridorul Plecari, cu ajutorul scarilor rulante sau cu liftul. O parcare cu acces pe termen lung se afla ceva mai departe de terminal. Aici este disponibil si serviciul valet parking.

Inchirieri auto
Companiile internationale Avis, Budget, Hertz si National au operatori pe Aeroportul International Kuwait. Birourile lor se gasesc in holul Sosiri.