Aeroportul International Riga

  • Cod IATA: RIX
  • Deserveste: Riga, Letonia
  • Adresa: Mārupe, Mārupes novads, LV-1053
  • Telefon: 29 311 187
  • Website: http://www.riga-airport.com/
Aeroportul International Riga

Informatii generale

Aeroportul International Riga este cel mai mare aeroport din regiunea statelor balcanice si deserveste capitala Lituaniei. Pentru a afla detalii despre facilitatile terminalelor si despre accesul cu mijloacele de transport in comun, va recomandam sa consultati ghidul nostru. Un birou de informare turistica si unul care va furnizeaza informatii generale despre serviciile din aeroport sunt disponibile in holul principal al cladirii terminalului.

Accesul auto
Din centrul capitalei Riga, urmati Kalnciema iela, apoi Lielirbes iela, spre vest si virati dreapta pe A10/E22. Continuati drumul pana la intersectia P133, care va conduce direct la aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul 22 (www.rigassatiksme.lv) are plecari la intervale de 10 pana la 30 de minute, spre centrului orasului, din fata terminalului. Calatoria dureaza 30 de minute, iar pentru un bilet achitati €2 – la acest tarif, primiti un discount daca cumparati biletul de ghiseul 'Bine ati venit la Riga', localizat la Sosiri. Mai multe autobuze si autocare, care circula pe distante lungi in statele baltice, sunt, de asemenea, disponibile la aeroport.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzul 241 transporta pasagerii pana in centrul capitalei. Tariful pana la Zolitūde (in partea de vest a orasului) este de €1.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea terminalelor, iar biroul pentru rezervari este amenajat vizavi. Calatoria pana la Riga dureaza aproximativ 15 minute, iar tarifele incep de la Ls8-10.

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen scurt este situata vizavi de cladirea terminalului. Doua parcari cu acces pe termen lung (P2 si P3 – ultima gazduieste si parcul pentru inchirieri auto) se gasesc ceva mai departe de terminal, de unde transportul pasagerilor se face cu microbuzul.

Inchirieri auto
Companiile Auto 5, Avis, Budget, Europcar si Sixt au reprezentanta pe Aeroportul Riga. Birourile operatorilor se gasesc la parterul coridorului Sosiri, in timp ce parcarea de inchirieri auto se afla in P3.