Aeroportul International Rafic Hariri - Beirut

Aeroportul International Rafic Hariri - Beirut

Informatii generale

Aeroportul International Rafic Hariri se afla la 9 km sud de centrul orasului Beirut si este singurul aeroport comercial din Liban. Ghidul nostru va ofera detalii despre modalitatile de acces spre aeroport si informatii despre facilitatile terminalului. Un birou de informatii turistice este situat in holul Sosiri.

Accesul auto
Aeroportul Rafic Hariri este legat de centrul orasului Beirut prin autostrada Hafez El Asad.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Nu exista autobuze care sa faca legatura intre centrul orasului si aeroport.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele neoficiale circula intre aerport si diverse destinatii din oras si fac opriri la cererea pasagerilor. De regula, acestea pleaca in cursa dupa ce s-au ocupat toate locurile.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile oficiale recomandate de aeroport pot fi recunoscute dupa logo-ul inscriptionat pe masini. Acestea efectueaza curse spre centrul orasului, cu plecare din vecinatatea coridorului Sosiri. Sunt disponibile si alte taxiuri, pentru care, insa, este bine sa stabiliti tariful cursei cu soferul, inainte de a pleca la drum. Asteptati-va la tarife de US$25 - LBP 35,000 pentru o cursa pana in centrul orasului Beirut. Calatoria dureaza intre 15 si 20 de minute.

Servicii

Parcarea auto
Parcarea cu acces pe termen lung si scurt ofera spatii pentru 2.350 de autoturisme. Distanta dintre parcare si cladirea terminalului se face parcurgand un pasaj pietonal.

Inchirieri auto
Companiile internationale Avis, Budget, Hertz si National, alaturi de cativa operatori locali, ofera servicii de inchirieri auto in incinta Aeroportului International Rafic Hariri.