Aeroportului Vilnius

  • Cod IATA: VNO
  • Deserveste: Vilnius, Lituania
  • Adresa: Rodūnios kl. 10A, Vilnius 02189
  • Telefon: (8-5) 230 6666
  • Website: http://www.vilnius-airport.lt/
Aeroportului Vilnius

Informatii generale

Aeroportul este situat la aproximativ 6 km sud de centrul orasului Vilnius si este unul dintre aeroporturile cu o evolutie rapida in randul aeroporturilor de mici dimensiuni de Europa. Acesta deserveste orasul Vilnius si imprejurimile acestuia. Aceia dintre voi care aveti in plan o calatorie cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru detalii despre facilitatile terminalelor dar si informatii despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun. Birourile de informatii generale ale aeroportului sunt localizate la intrarea principala de la nivelul Plecari si la iesirea de la nivelului Sosiri. De asemenea, un birou de informare turistica poate fi gasit la Sosiri.

Accesul auto
Din centrul Vilnius indreptati-va spre sud, pe Tauro gatvė si continuati pe Mindaugo gatvė. Virati dreapta pe Naugarduko gatvė, apoi faceti stanga pe Švitrigailos gatvė si continuati de-a lungul Dariaus ir Girėno gatvė. In final, virati stanga pe F Vaitkaus gatvė, care va conduce pana la complexul aeroportului.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile (www.litrail.lt) pleaca de la statia special destinata din aeroport (Oro uostas), conectata de terminale printr-un pasaj, si fac legatura cu centrul orasului (calatoria dureaza 7 minute; un bilet costa Lt2.50).

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele (www.vilniustransport.lt) pleaca din fata coridorului Sosiri cu destinatia centrul orasului Vilnius si imprejurimi. Autobuzul nr.1 pleaca de la aeroport cu destinatia centrul Vilnius (calatoria dureaza 15-20 de minute; un bilet costa Lt3.50).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile nonstop in vecinatatea nivelului Sosiri; cursele sunt relativ ieftine, respectiv Lt35, pana la Vilnius; calatoria dureaza 15 minute.

Servicii

Parcare auto
Parcarea cu stationare limitata este disponibila in apropiere de intrarea in terminal ( P2 si P3), in timp ce parcarea cu stationare lunga de timp se afla ceva mai departe de complexul terminal (in P4 si P7). Stationarea sub 15 minute in locurile amenajate in fata terminalului sunt gratuite pentru soferii care conduc sau preiau pasagerii de la aeroport.

Inchirieri auto
Companiile internationale Avis, Enterprise, Europcar, Hertz si Sixt, alaturi de cateva firme locale, ofera servicii de inchirieri auto in Aeroportul Vilnius. Birourile operatorilor sunt amenajate in zona publica a terminalului.