Aeroportul Luxembourg

  • Cod IATA: LUX
  • Deserveste: Luxemburg, Luxemburg
  • Adresa: L-2987 Luxembourg City
  • Telefon: 24 640
  • Website: http://www.lux-airport.lu/
Aeroportul Luxembourg

Informatii generale

Aeroportul Luxembourg se gaseste la 8 km est de centrul orasului Luxembourg. Cunoscut si sub numele de Luxembourg - Findel, aeroportul este singurul din tara care gazduieste curse internationale. Ghidul nostru va ofera detalii despre modalitatile de acces spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul si informatii despre facilitatile terminalului.

Un birou de informatii este situat in zona check-in, in timp ce un birou turistic poate fi gasit la parterul zonei Recuperare bagaje.

Transferul intre terminale
Un pasaj acoperit face legatura intre cele doua terminale.

Accesul auto
Sos. N1 este principalul drum care porneste din centrul orasului si trece prin fata intrarii in aeroport. Accesul spre aeroport se poate face si pe la iesirile 7 si 9, de pe autostrada A1 Brussels-Trier.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul 16 (Eurobus) pleaca la intervale de 10-15 minute de la aeroport, cu destinatii din centrul orasului si gara; (calatoria dureaza 30 de minute; pentru un bilet platiti un tarif de €2). Autobuzele liniilor 9 si 114 fac legatura intre aeroport si centrul orasului pentru acelasi tarif. Autobuzul 117 pleaca de la aeroport spre Luxembourg City si Trier, trece granita in Germania si are programate trei plecari dupa amiaza, in timpul saptamanii; (calatoria dureaza 15 minute; un bilet costa €4). Automatele de unde puteti achizitiona biletele de calatorie se gasesc la Sosiri. Mai multe informatii despre rutele si tarifele autobuzelor obtineti de la Mobilitéitszentral (www.mobiliteit.lu).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea terminalului. Calatoria pana in centrul orasului dureaza aproximativ 15 minute; costul unei calatorii pana in zona centrala a orasului Luxembourg incepe de la €30.

Calatoria cu autobuzul
Eurobus 16 face legatura intre aeroport si centrul orasului, cu plecari la fiecare 10 minute (tariful unei calatorii este de €2). Autobuzele 9 si 114 circula pe aceeasi ruta, dar au statii suplimentare.

Servicii

Parcare auto
Cele doua parcari principale (Park A si B) se gasesc in vecinatatea si la subsolul terminalului si perminte accesul pe termen scurt si lung. Primele 30 de minute sunt gratuite. Exista si locuri special destinate pentru debarcare pasageri, la Parcarea C.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Luxembourg sunt: Avis, Budget, Europcar, Hertz si Sixt. Birourile operatorilor se gasesc la Sosiri, dupa Recuperare Bagaje, in timp ce parcarea inchirieri auto este amenajata la nivelul 1 al Parcarii A.