Aeroportul International Penang

  • Cod IATA: PEN
  • Deserveste: Georgetown, Malaezia
  • Adresa: Lapangan Terbang Antarabangsa Bayan Lepas, 11900 Bayan Lepas, Penang
  • Telefon: 04-643 4411
  • Website: http://www.penangairport.com/
Aeroportul International Penang

Informatii generale

Aeroportul Penang se gaseste la 16 km sud de capitala statului Penang, din Malaezia, Georgetown si la 6 km nord, de Bayan Baru. Aeroportul este calea de acces pentru turistii care doresc sa viziteze regiunile din nordul peninsulei Malaezia. Ghidul nostru va ofera informatii despre facilitatile terminalelor dar si despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun. Un birou de informatii este situat in zona publica de la parterul terminalului.

Transferul intre terminale
Terminalele se gasesc in aceeasi cladire.

Accesul auto
Calatoria cu autoturismul intre aeropot si centrul capitalei Georgetown este foarte usor de parcurs. Dureaza 20 de minute sa parcurgeti Bayan Lepas Highway. Fiti atenti la semnele care va indica accesul in aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele companiei Rapid Penang (www.rapidpg.com.my) circula frecvent si acopera multe rute, cu destinatii din Penang. Autobuzele 401, 401A si 401E fac legatura intre aeroport si capitala Georgetown, din nordul statului, precum si cu Komtar si pontonul de unde feribotul pleaca spre Butterworth, un important centru de legatura cu transportul pe continent. Tariful unei calatorii pana in Georgetown este in jur de RM4 si dureaza aproximativ 50 de minute.

Calatoria cu taxiul
Calatoria cu taxiul de la Aeroportul Penang este ieftina si la indemana. Un sistem de plata pe baza de voucher cu tarife fixe este utilizat pentru anumite destinatii. Trebuie sa achizitionati voucherul de la ghiseul rezervari taxi din cladirea terminalul pe care sa-l prezentati soferului de taxi. Calatoria pana la Georgetown costa aproximativ RM40; se percepe un tarif suplimentar, de pana la 50%, pentru cursele efectuate dupa miezul noptii, pana la 06.00.

Servicii

Parcarea auto
Aeroportul dispune de 800 de locuri de parcare, cu acces pe termen limitat si lung.

Inchirieri auto
Companiile internationale Avis, Hertz, Europcar si Auto Europe, alaturi de alti cativa operatori locali, ofera servicii de inchirieri auto in Aeroportul Penang.