Aeroportul International Kuala Lumpur

  • Cod IATA: KUL
  • Deserveste: Kuala Lumpur, Malaezia
  • Adresa: Kuala Lumpur International Airport, 64000 Sepang, Selangor
  • Telefon: 03-8776 2000
  • Website: http://www.klia.com.my/
Aeroportul International Kuala Lumpur

Informatii generale

Aeroportul International Kuala Lumpur deserveste capitala Malaeziei si este un important punct de conexiune aerian pentru intreaga regiune. Aceia dintre voi care intentioneaza sa calatoreasca cu aceasta destinatie, pot gasi in ghidul nostru detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si informatii despre facilitatile terminalelor.

Birourile de informatii ale aeroportului sunt pozitionate strategic in incinta terminalului principal, respectiv la Contact Pier si Satellite Building (Cladirea Satelit). Chioscurile informatizate, prevazute cu touchscreen, sunt o importanta sursa de informare pentru pasageri. Un centru de informare turistica este situat la nivelul 3 al terminalului principal.

Transferul intre terminale
Aerotrenul circula intre terminalul principal si Satellite Building, la intervale de 3 si 5 minute.

Accesul auto
Autostrada North-South Central Link Expressway (E6) este drumul principal care duce la aeroport. Din centrul orasului, indreptati-va spre sud, pe E20, apoi virati spre dreapta, pe Lingkaran Putrajaya. Continuati pe aceasta sosea, spre sud, pe E6, care va duce direct la aeroport. Drumul cu masina ar trebui sa dureze aproximativ 45 de minute.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul KLIA Ekspres (www.KLIAekspres.com) circula nonstop intre aeroport si terminalul KLCAT, de la Statia Centrala Kuala Lumpur (calatoria dureaza 25 de minute; un bilet costa RM35). KLIA Transit este un alt tren de mare viteza care face legatura intre aeroport si KLCAT; aceste trenuri au, insa, cateva statii intermediare de-a lungul rutei (calatoria dureaza 35 de minute; biletul de calatorie costa RM35).

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele express pleaca de la aeroport cu destinatia KL Sentral (biletul costa RM10), in timp ce autobuzele locale efectueaza curse spre Nilai (tariful unui bilet este de RM2.50) si Banting (un bilet costa RM3.20). Autobuzul express, cu destinatia KL Sentral, pleaca din statia de autobuz situata la parterul Cladirii C, aflata la mica distanta de parcarea cu acces pe termen scurt.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile in vecinatatea coridorului Sosiri. Pasagerii trebuie sa achizitioneze un cupon de la automatele situate la Sosiri, pentru a achita calatoria. Se recomanda pasagerilor sa nu foloseasca taxiurile neoficiale.

Servicii

Parcarea auto
Aeroportul dispune de o parcare extinsa. Parcarile acoperite A, B, C si D, permit accesul pe termen scurt si se gasesc langa terminal; o alta parcare – neacoperita – este conectata de terminalul principal si de Sama Sama Hotel, prin cursele efectuate de un microbuz.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Kasina Baru, Hertz, Pantas, Mayflower, Orix si Insas ofera servicii de inchirieri auto pe aeroport. Birourile operatorilor sunt amenajate la Sosiri.