Aeroportul International Mohammed V Casablanca

Aeroportul International Mohammed V Casablanca

Informatii generale

Aeroportul International Mohammed V se gaseste la 30 km sud de Casablanca si este cel mai aglomerat aeroport din Maroc si un important punct de conexiune aeriana pentru cursele cu destinatii din Africa de Nord. Aeroportul deserveste cel mai populat oras al tarii - Casablanca. Aceia dintre voi care intentioneaza sa calatoreasca cu aceasta destinatie, pot gasi in ghidul nostru detalii utile despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si informatii despre facilitatile terminalelor. Birourile de informatii ale aeroportului se gasesc la Terminalele 1, 2 si 3. Ghiseul de informare turistica este situat la Sosiri.

Accesul auto
Din centrul orasului Casablanca intrati pe autostrada A7 spre Marrakech. Din nord-estul orasului, intrati pe sos. N9, spre Settat. Aeroportul este foarte bine semnalizat.

Transport

Calatoria cu trenul
Un tren pleaca de la Sosiri spre portul din Casablanca si centrul orasului (calatoria dureaza 45 de minute). Acesta este de departe cele mai rapid si confortabil mod de a calatori pana in centrul orasului. Din Casablanca exista conexiuni intercity cu mai multe destinatii din marile orase.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile nonstop in vecinatatea coridorului Sosiri. Se recomanda sa stabiliti tariful calatoriei cu soferul, inainte de a pleca in cursa. Oricum, negocierea v-ar putea aduce un pret mai bun.

Servicii

Parcare auto
Parcarea principala dispune de 1.600 de locuri. O alta parcare, situata ceva mai departe, ofera 880 de locuri; ambele parcari se gasesc vizavi de terminale si permit accesul pe termen limitat si lung.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Sixt, Thrifty si alti cativa operatori locali ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului.