Aeroportul Menara Marrakech

Aeroportul Menara Marrakech

Informatii generale

Aeroportul Menara se gaseste in apropriere de Marrakech, la 6 km sud-vest de centrul orasului. Acesta este cel mai important si cel mai aglomerat aeroport, folosit in special de catre turistii care calatoresc in centrul Marocului. Pentru a afla detalii despre facilitatile terminalelor si informatii despre accesul cu mijloacele de transport in comun spre aeroport, va recomandam sa consultati ghidul nostru. Un ghiseu de informatii turistice este situat in terminalul international.

Accesul auto
Din Medina (din partea de sud, aproape de Jamaa el Fna), indreptati-va spre sud, pe Rue Ibn Khaldoun. Virati dreapta la capatul drumului si faceti stanga la prima intersectie, pe Bdul. Al Yarmouk. De aici, virati prima la dreapta, pe Avenue Guemassa, care va conduce direct la aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul nr. 19 pleaca la intervale de 20-30 de minute, cu destinatia Jemaa el Fna, in Medina (autobuzele circula la intervale mari in timpul weekendurilor). Statia de autobuz este situata la 800 m de aeroport; un bilet costa in jur de Dh30.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in afara terminalelor. Multi dintre soferi sunt dispusi sa negocieze; (calatoria dureaza aproximativ 15 minute). Pentru un tarif mai bun, e indicat sa negociati tariful cu soferul. Majoritatea vor accepta o plata de aproximativ Dh100 (de multe ori acesta este considerat un tarif fix!), dar sunt si soferi care vor cobori tariful pana la Dh50

Servicii

Parcarea auto
Aeroportul dispune de o parcare amenajata langa cladirea terminalului, care dispune de mai bine de 200 de locuri.

Inchirieri auto
Companiile internationale Budget, Europcar si Hertz, alaturi de cativa operatori locali, ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Menara.