Aeroportul International Cancún

  • Cod IATA: CUN
  • Deserveste: Cancun, Mexic
  • Adresa: Carretera Cancún-Chetumal Km 22, 77565 Cancún, Q.R.
  • Telefon: 01 55 5284 0400
  • Website: http://www.asur.com.mx/
Aeroportul International Cancún

Informatii generale

Aeroportul Cancún se afla la 22 km sud-vest de Cancún si este al doilea mare aeroport din Mexic si unul dintre cele mai aglomerate din regiune. Aeroportul este folosit ca poarta de acces spre cunoscuta Riviera Maya, cu intinsele sale plaje, unde se gasesc mai multe atractii turistice si istorice. Daca intentionati sa calatoriti cu aceasta destinatie, consultati ghidul nostru pentru a afla detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si informatii despre facilitatile terminalelor. Birourile de informatii se gasesc in toate terminalele, unde operatorii va pot oferi asistenta in caz de nevoie.

Transferul intre terminale
Microbuzul aeroportului transporta pasagerii intre terminale si pana la intrarea pricipala in aeroport.

Accesul auto
Din Cancún, ar trebui sa va incadrati pe Carretera Cancún-Chetumal pana la iesirea ‘km 22’; de aici, urmariti semnele care va indica accesul in aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Un autobuz public face legatura intre Terminalele 2 si 3 si statia centrala de autobuz din Cancún si Playa del Carmen. Totusi, nu este un mijloc de transport recomandat pasagerilor! Tariful pana la Cancún este de US$4, iar calatoria dureaza aproximativ 35 minute.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele publice circula de la aeroport pana in Cancún (www.cancunsharedshuttle.com) si Riviera Maya si face mai multe opriri la diverse hoteluri si in unele localitati in intervalul 08.00 si 20.00. Tariful pana in Cancún este de US$12, iar calatoria dureaza aproximativ 30 de minute. Microbuzele pleaca de la aeroport dupa se ocupa toate locurile, motiv pentru care nu exista un orar al plecarilor. Biletele pot fi achizitionate de la biroul situat in zona Recuperare bagaje. Sunt si microbuze operate de companiile private.

Calatoria cu taxiul
Companiile de taxi oficiale efectueaza curse individuale si pentru grupuri, cu plecare de la aeroport. Acestea pot fi rezervate in avans, iar plata se poate face la biroul special destinat din holul Sosiri. Calatoria pana la Cancún costa US$ 40 si dureaza 25 de minute.

Servicii

Parcare auto
Parcarea se afla langa intrarea principala in aeroport si ofera locuri cu acces pe termen scurt si lung. Parcarea functioneaza nonstop si beneficiaza de un serviciu de securitate.

Inchirieri auto
Companiile Budget, Dollar, Hertz si Thrifty se numara printre companiile internationale care ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului.