Aeroportul International Benito Juárez - Mexico City

  • Cod IATA: MEX
  • Deserveste: Mexico City, Mexic
  • Adresa: Av Capitan Carlos León S/N, Peñón de los Baños, Venustiano Carranza, 15620 Ciudad de México, D.F.
  • Telefon: 01 55 2482 2400
  • Website: http://www.aicm.com.mx/
Aeroportul International Benito Juárez - Mexico City

Informatii generale

Aeroportul International Benito Juárez se gaseste la 13 km est de Mexico City si este unul dintre cele mai aglomerate din America Centrala si deserveste orasul Mexico City. Ghidul nostru va ofera detalii despre modalitatile de acces spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si informatii despre facilitatile terminalului.

Mai multe birouri de informatii sunt localizate la Zboruri interne si internationele. Un birou de informatii este amenajat la Sosiri si va poate furniza informatii despre Mexico City si rezervari la hotel.

Transferul intre terminale
Trenul Air Train asigura transportul pasagerilor intre terminale. Transferul dureaza aproximativ 5 minute; la urcarea in tren, pasagerii trebuie sa prezinte un bilet de avion valid sau un permis de imbarcare. Microbuzele efectueaza si ele diverse curse in incinta aeroportului pentru a asigura transportul pasagerilor.

Accesul auto
Din centrul Mexico City, urmati Avenida Fray Servando Teresa de Mier, spre est, si virati stanga la capatul soselei, pe Cto Interior, care va duce direct la aeroport.

Transport

Calatoria cu metroul
Calatoria cu metroul este o varianta ieftina si eficienta pentru a strabate distanta dintre centrul capitalei si aeroport; statia de metrou a aeroportului este localizata pe linia 5 din cele 11 care alcatuiesc reteaua de transport subteran. Pentru a ajunge la statia de la aeroport, aflata langa Terminalul 1, faceti stanga la iesirea din terminal si treceti pe langa parcarea auto. Din centrul capitalei Mexico City, schimbati la Pantitlán (cu o singura statie) pentru linia 1 si mergeti spre Insurgentes (calatoria dureaza 15 - 20 de minute; un bilet costa M$5). De la Terminalul 2, luati microbuzul pana la statia Pantitlán.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele locale efectueaza curse spre diverse destinatii in/din imprejumile Mexico City, cu plecare din afara coridorului Sosiri a terminalelor – biletele pot fi achizitionate de la birourile situate la ambele terminale. Autobuzele care efectueaza curse pe distante lungi stationeaza in vecinatatea ambelor terminale.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele fac legatura cu cele mai importante orase din Mexico City, cu plecare de la Terminal 1. La cerere, acestea pot opri si in fata Terminalului 2.

Calatoria cu taxiul
Plata calatoriei cu taxiul se face cu cartelele pre-paid care pot fi achizitionate de la automatele Transportación Terrestre, situate in zona Recuperare bagaje. Pasagerilor li se recomanda sa calatoreasca doar cu taxiurile oficiale si sa securizeze usile dupa urcarea in autoturism. Companiile autorizate de taxi care stationeaza la aeroport sunt Porto Taxi si Room 300; o lista completa a furnizorilor oficiali de taxi gasiti pe website-ul aeroportului. Tarifele unei calatorii pana in centrul orasului variaza intre M$300 si M$400, iar durata cursei dureaza intre 40 si 60 de minute.

Servicii

Parcarea auto
Aeroportul dispune de trei parcari cu acces pe termen limitat si lung. Toate parcarile sunt supravegheate video, sunt dotate cu toalete si spatii de parcare special destinate persoanelor cu dizabilitati si femeilor gravide.

Inchirieri auto
Companiile Alamo, Avis and Europcar, alaturi de cativa operatori locali, ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Birourile operatorilor se gasesc in holurile Sosiri de la ambele terminale.