Aeroportul International Chişinău

Aeroportul International Chişinău

Informatii generale

Aeroportul se gaseste la 11 km sud-est de centrul Chisinaului si deserveste capitala Moldovei, fiind principala cale de acces aerian in tara. Ghidul nostru va ofera detalii despre modalitatile de acces spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si informatii despre facilitatile terminalului. Un birou de informatii si un ghiseu unde puteti obtine detalii turistice se gasesc in zona publica a terminalului.

Accesul auto
Din centrul capitalei Chisinau, mergeti spre sud, de Sos.R2. Acest drum merge direct la aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Un autobuz express face legatura intre aeroport si centrul orasului (Piata Dimitrie Cantemir), in aproximativ 15-20 de minute. Autobuzele pleaca zilnic la intervale de 40 de minute, intre 07.00-19.00; un bilet de calatorie costa MDL3 (aproximativ €0.16). Exista si microbuze care circula la intervale mai mari, pentru acelasi tarif.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea terminalului. Calatoria pana in centrul orasului dureaza aproximativ 10 minute si costa in jur de MDL80-100 (€5-6).

Servicii

Parcarea auto
O parcare supraetajata este in curs de constructie. Parcarea temporara cu cele 260 de locuri este situata in vecinatatea terminalului.

Inchirieri auto
Companiile Europcar, Gotur si Prim-Auto ofera serivicii de inchirieri auto in aeroport. Birourile operatorilor se gasesc la Sosiri.