Aeroportul Bergen

Aeroportul Bergen

Informatii generale

Aeroportul Bergen este situat in Flesland, la 20 km sud de Bergen si este al doilea cel mai aglomerat aeroport din Norvegia. Acesta deserveste comitatul Hordaland si orasul Bergen, din sudul tarii. Ghidul nostru va ofera detalii despre modalitatile de acces spre aeroport cu mojloacele de transport in comun si informatii despre facilitatile terminalului. Centrul de informare amenajat in incinta terminalului ofera si asistenta turistica pentru pasageri.

Accesul auto
Drumul de la aeroport pana in zona centrala a orasului Bergen este drept. Indreptati-va spre est, pe R580/E39 si urmati drumul pe directia nord, spre 'Sentrum' (centrul orasului). Drumul cu autoturismul dureaza aproximativ 25 de minute, in functie de conditiile de trafic.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele Skyss nr. 23, 56 si 57 (www.skyss.no) pleaca de la Aeroportul Bergen. Calatoria cu autobuzul pana in centrul orasului Bergen dureaza in jur de 30-40 de minute, in functie de conditiile de trafic. Flybussen, autocarul express al aeroportului (www.flybussen.no), circula de la 03.25, din Bryggen, pana la sosirea ultimei curse programate; autocarele pleaca la fiecare 15 minute in timpul saptamanii, in intervalul 06.00-20.00. Debarcarea pasagerilor se face in statia de autobuz si la principalele hoteluri din oras. O calatorie costa Kr90, tarif care se achita la urcarea in autobuz.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea coridorului Sosiri. Printre companiile care preiau pasageri de la Aeroportul Bergen, se numara Bergen Taxi, Norgestaxi si Taxi 1. Calatoria dureaza in jur de 30-40 de minute, iar tariful pentru cursele din timpul saptamanii este de NOK400. Tarifele sunt mai mari pentru cursele de noapte, in weekend si de sarbatori.

Calatoria pe apa
Feriboturile de mare viteza (www.rodne.no) circula intre Bergen si mai multe destinatii din zona de coasta, ajungand pana la Stavanger. Bergen Minibuss Service (www.bergen-minibuss.no) efectueaza curse regulate intre terminalul pentru feriboturi si Aeroportul Bergen.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de aproximativ 4.500 de locuri de parcare, dintre care 1.500 acoperite. Parcarea se afla aproape de terminal si ofera locuri cu stationare lunga de timp si cu durata limitata. Parcarea pe termen lung este mai ieftina in locurile neacoperite. Pentru detalii suplimenatre, contactati EuroPark (tel: +47 2205 3470).

Inchirieri auto
Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Bergen se numara Avis, Budget, Europcar, Hertz si Sixt. Birourile operatorilor sunt amenajate in incinta terminalului, iar autoturismele pot fi livrate preincalzite, in lunile de iarna.