Aeroportul Stavanger

Aeroportul Stavanger

Informatii generale

Aeroportul se gaseste la 15 km sud-vest de centrul localitatii Stavanger, al treilea mare oras al Norvegiei si un important centru al industriei petroliere. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau autoturismul, dar si informatii despre facilitatile terminalelor. Biroul de informatii al aeroportului este situat in zona publica a terminalului.

Accesul auto
Aeroportul este foarte bine semnalizat inca din centrul orasului Stavanger. Pentru a ajunge la aeroport, indreptati-va spre sud si intrasi pe sos. E39; dupa aproximativ 8 km virati la dreapta, pe N509, care va duce pana la aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele Flybuss (www.flybussen.no/stavanger) efectueaza curse regulate intre aeroport si Fiskepiren, din Stavanger, cu opriri la principalele hoteluri din oras. Pentru o calatorie achitati un tarif de NOK 110; calatoria dureaza 20 - 30 de minute. Autobuzul local nr. 9 pleaca de la aeroport (un bilet costa NOK 27; calatoria dureaza aproximativ o ora - www.kolumbus.no). Sunt si autobuze care efectueaza curse pe distante lungi (www.nor-way.no), cu plecare de la aeroport spre Kristiansand.

Calatoria cu taxiul
Autobuzele stationeaza in vecinatatea coridorului Sosiri. Tariful pentru o cursa pana la Stavanger este de aproximativ NOK 400; calatoria dureaza aproximativ 15 minute.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de 5.000 locuri de parcare cu acces pe termen limitat si lung. Parcarea este gestionata de Europark; pentru detalii, consultati siteul www.europark.no.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz si Sixt ofera servicii de inchirieri auto in aeroport. Birourile operatorilor sunt localizate in cladirea verde, aflata vizavi de terminal.