Aeroportul International Wellington

  • Cod IATA: WLG
  • Deserveste: Wellington (NZ), Noua Zeelanda
  • Adresa: Stewart Duff Dr, Rongotai, Wellington 6022
  • Telefon: 04-385 5100
  • Website: http://www.wellingtonairport.co.nz/
Aeroportul International Wellington

Informatii generale

Aeroportul Wellington se gaseste la 8 km sud-est de centrul orasului Wellington si este al doilea cel mai aglomerat aeroport din regiunea de nord a Noii Zeelande. Ghidul nostru se va dovedi util celor care calatoresc cu aceasta destinatie, pentru ca ofera detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si informatii despre facilitatile aeroportului.

Un birou de informatii destinat pasagerilor se afla in zona Recuperare Bagaje ofera si servicii de asistenta telefonica, informatii despre transportul in comun, rezervari la hotel si diverse alte servicii de care au nevoie vizitatorii. O echipa de voluntari "Airport Ambassadors" sunt disponibili la orele dupa amiezii, in zonele cele mai aglomerate din aeroport pentru a va oferi asistenta.

Accesul auto
Din centrul Wellington, intrati pe Highway 1, pe directia sud si urmariti semnele care indica Rongotai/Airport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul express Airport Flyer (www.metlink.org.nz) pleaca la fiecare 10 minute din aeroport cu destinatia gara din Wellington si retur, in timpul saptamanii; calatoria pana in centrul capitalei Wellington dureaza de aproximativ 25 de minute; un bilet de calatorie costa NZ$8.

Calatoria cu microbuzul
Mai multe companii ofera transport cu microbuzul, inclusiv Super Shuttle‚ care efectueaza curse pana in centrul capitalei Wellington, cu plecare din fata coridorului Sosiri. Tariful unei calatorii este de NZ$20 (sau NZ$16 din centrul capitalei pana la aeroport).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea coridorului Sosiri. Principalii operatori de taxi sunt Wellington Combined Taxis (www.taxis.co.nz), Green Cabs (www.greencabs.co.nz) si Corporate Cabs (www.corporatecabs.co.nz). Tariful unei curse pana in Wellington este in jur de NZ$35.

Servicii

Parcare auto
Parcare cu acces pe termen scurt, tarife premium si locuri de parcare acoperite, toate sunt amenajate vizavi de complexul terminal. Principala parcare, cu acces pe termen lung, este conectata de terminal cu ajutorul microbuzelor, care asigura transportul gratuit al pasagerilor. Serviciul valet parking (tel: (04) 801 0639) este disponibil vizavi de cladirea terminalului.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Europcar, Hertz si Thrifty ofera servicii de inchireri auto pe Aeroportul Wellington. Birourile operatorilor sunt localizate la parterul terminalului, coridorul Sosiri; preluarea/returnarea autoturismelor se face in parcarea situata la sud de cladirea terminalului.