Aeroportul Schiphol Amsterdam

  • Cod IATA: AMS
  • Deserveste: Amsterdam, Olanda
  • Adresa: Evert van de Beekstraat 202, 1118 CP Schiphol
  • Telefon: 020 794 0800
  • Website: http://www.schiphol.nl/
Aeroportul Schiphol Amsterdam

Informatii generale

Aeroportul Schiphol se gaseste la 15 km sud-vest de Amsterdam, fiind principalul aeroport al Olandei si unul dintre cele mai importante puncte de conexiune pentru companiile aeriene din Europa. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalelor si detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul.

Birourile de informatii sunt localizate inainte de punctele de control al pasapoartelor din Schiphol Plaza, in holurile Sosiri 2 si 3 si dupa ce ati trecut de punctele de control, de la Plecari, zonele lounges 2 si 3. Birourile din holurile de acces va ofera informatii despre transfer si conexiunile zborurilor. De asemenea, chioscurile prevazute cu touch screen, localizate in incinta terminalului, va ofera informatii generale despre aeroport.

Transferul intre terminale
Exista un singur complex terminal care dispune de 3 coridoare - Plecari.

Accesul auto
Aeroportul Schiphol este situat pe autostrada A4, care leaga Amsterdam de Haga. Din Amsterdam, intrati in sensul giratoriu A10 si indreptati-va pe A4, spre directia Haga. Iesirea care va duce la aeroport este foarte clar semnalizata.

Transport

Calatoria cu trenul
La subsolul Schiphol Plaza se gaseste statia destinata trenurilor. Acestea au legatura directa cu Gara centrala din Amsterdam (calatoria dureaza 15 minute; un bilet costa €4.10). Trenurile de noapte circula spre destinatii precum Utrecht, Gara Centrala din Amsterdam, Leiden, Haga, Delft si Rotterdam, in timp ce trenurile de mare viteza Thalys, unde este necesara rezervarea locurilor in prealabil, circula spre destinatii din marile orase europene. Trenurile cu rute internationale circula spre Berlin, Hanovra si Leipzig. Automatele de unde puteti achizitiona biletele de calatorie pot fi gasite in Schiphol Plaza. Informatii suplimentare despre mersul trenurilor si tarife puteti obtine de la Nederlandse Spoorwegen (www.ns.nl/en).

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele locale fac legatura intre Amsterdam si alte orase. Autobuzele 197 si 370 (autobuze express intercity) ajung pana in centrul orasului Amsterdam si Amsterdam Zuid, cu plecare din statia situata la platforma A7, din fata coridorului 2 Sosiri. Detalii complete despre rutele autobuzelor pot fi gasite pe siteul aeroportului.

Calatoria cu microbuzul
Numeroase hoteluri ofera transport gratuit pentru pasageri de la/spre aeroport. Microbuzele Connexxion Schiphol Hotel Service (www.airporthotelshuttle.nl) pleaca zilnic de la Aeroportul Schiphol si au opriri la mai mult de 55 de hoteluri din/in jurul orasului Amsterdam; tichetele de calatorie pot fi achizitionate de la biroul Connexxion situat in coridorul 2 Sosiri.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile Schiphol Travel stationeaza in vecinatatea Schiphol Plaza. Calatoria pana in centrul orasului Amsterdam dureaza aproximativ 15 minute. Taxiurile pot fi rezervate in avans pe siteul aeroportului.

Servicii

Parcare auto
Doua parcari (P1 si P2), cu acces pe termen scurt, sunt conectate de cladirea terminalului si de Schiphol Plaza prin pasaje acoperite. Parcarea neacoperita, cu acces pe termen lung, este disponibila in P3, se gaseste la 4 km distanta de terminal; un microbuz transporta gratuit pasagerii de la parcare la terminal. Un serviciu VIP valet este, de asemenea, disponibil pentru pasageri (rezervarile se pot face la tel: +31 20 406 7890).

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz si National ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Schiphol. Birourile operatorilor sunt localizate in Schiphol Plaza.