Aeroportul Rotterdam - Haga

Aeroportul Rotterdam - Haga

Informatii generale

Aeroportul Rotterdam se afla la 8 km nord-vest de Rotterdam si la 25 km sud-est de Haga si este unul dintre cele mai aglomerate din Olanda. Ghidul nostru se va dovedi util celor care calatoresc cu aceasta destinatie, oferind detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si informatii despre facilitatile aeroportului.

Biroul de informatii este situat in coridorul principal al terminalului si va ofera servicii de transmisii fax, detalii despre zboruri, transportul public de suprafata, dar si informatii turistice si rezervari la hotel. Operatorii va pot oferi informatii in limba engleza.

Accesul auto
Din centrul orasului Haga, indreptati-va spre sud, pe E19, care merge direct spre complexul terminal al aeroportului. Din Rotterdam, mergeti spre nord, pe S112, care se uneste cu N471 si va conduce direct la aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
RET Airport Shuttle 33 (www.ret.nl) si Airport Shuttle 50 au curse frecvente intre Aeroportul Rotterdam – Haga si Gara centrala din Rotterdam (calatoria dureaza 20 de minute; un bilet costa €3). Statia de autobuz de la aeroport este situata chiar in fata cladirii terminalului. Autobuzul de noapte RET 12 efectueaza curse intre aeroport si Gara centrala din Rotterdam la primele ore ale diminetii. Airport Shuttle 50 circula, de asemenea, spre statia de metrou RandstadRail Metro (calatoria dureaza 5 minute), unde puteti face conexiuni spre centrul oraselor Haga si Rotterdam.

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi (www.rotterdam-airport-taxi.nl) este situata in fata coridorului Sosiri. Tariful pentru o cursa pana in centrul Rotterdam este in jur de €26, iar calatoria dureaza aproximativ 15 minute, in functie de conditiile de trafic si destinatia exacta.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de trei parcari: P1 (cu acces pe termen lung), situata in stanga cladirii terminalului; P2 (cu acces pe termen scurt), aflata in fata terminalului si P3 (acces pe termen lung), localizata in dreapta cladirii terminalului. De asemenea, parcarea P7 ofera locuri de parcare cu acces pe termen lung. Toate parcarile se gasesc in apropierea complexului terminal.

Inchirieri auto
Avis, Budget, Europcar, Hertz si Sixt au operatori in incinta aeroportului Rotterdam-Haga; birourile lor sunt amenajate in zona Sosiri si in zona de tranzit. Autoturismele pot fi preluate/returnate in spatiile special amenajate de la parcarea P6.